„Ислямска държава“ заплаши с Края на света

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ИДИЛ разпространи ново видео, което внушава апокалиптична картина на света.

То е озаглавено “Среща в Дабик” и под това име се разбира мястото на решителната битка между “кръстоносците” и “вярващите”. Това е селището Дабик в Сирия, на 40 км североизточно от Алепо.

През последните седмици Ватиканът все по-често е обект на заплахи от страна на ИДИЛ. Предполага се, че това е последица от думите, с които Папа Франциск осъди терористичните нападения в Париж. Във последното видео се вижда как танкове на терористичната групировка напредват към Колизеума, глас зад кадър се заканва, че Рим ще бъде превзет, християнските реликви ще бъдат унищожени и християнските жени ще бъдат превърнати в робини.

Джихадисти, строени в редица, се готвят за последната битка между „крйстоносците“ и „вярващите“ 
––––––––––––

Виждат се още базиликата на площад „Сан Пиетро“ с черно знаме на купола и на фона на арабска музика. Във филма на терористичната организация се вижда също така убит джихадист, когото другите бойци целуват на раздяла, джихадист на кон и групи хора, които са прекалено уплашени, за да покажат лицата си пред камерите.

Краят на света: черното знаме на ИДИЛ се развява над Базиликата „Сан Пиетро“
––––––––––––-

Ватиканът призна, че е обект на заплахи от страна на „Ислямска държава“. Кардинал Пиетро Паролин обяви тези дни, че се предприемат мерки за повишаване сигурността на Светия престол. „Ватиканът може да бъде обект на терористична атака заради своето религиозно значение – заяви кардинал Паролин. „Ние ще повишин степента на сигурност, но ще продължим нашата мисия и няма да бъдем парализирани от заплахите на джихадистите“.

Джихадистите тръгват на военен поход към Европа
––––––––––––––

Пропагандисткото видео показва конвой от автомобили, които тръгват на поход на разсъмване, преди да премине към “герой”, който развява черното знаме на ИДИЛ.После това знаме се развява над Либия, Алжир, Египет, Йемен и Ирак, преди да се покажат и знамената на държави, с които ИДИЛ твърди, че е във война – това са около 60 знамена. Виждат се двама мъже, седнали на брега и единият казва на другия. “Отмъщението започна. Кръв ще се лее”. След което добавя: “Франция бе само началото. Утре ще бъде Вашингтон, Ню Йорк, след това ще бъде Москва”. Джихадистът предупреждава Русия “ще дойде и твоето време” и “за тел ще дойде най-лошото. Няма да има сигурност в света от нашите оръжия и куршуми и експлозиви. Идваме при вас”.

Джихадисти, готови за самоубийствена мисия 

 Терористичен акт в сърцето на Европа

 

По-късно ИДИЛ разпространи и второ видео, наречено “Рицарите на Шахада 2”. То съдържа интервю с германски джихадист който говори, след което показва джихадисти, подготвящи се за самоубийствена мисия. Тази част от видеото е озаглавена “Последни думи преди Операция мъченичество” и се вижда как мъжете, които са много млади, си слагат жилетки с експлозиви. След което се нареждат в редица, за да получат последна прегръдка от другите джихадисти. Епизодът е озаглавен “Последно сбогом с другарите”. След което се виждат две огромно експлозии в някакъв град. Предполага се, че сцената показва самоубийствена мисия. 

Германски джихадист се разкайва за живота си на милионер и признава, че е намерил утеха в Корана

–––––––––––

Германският джихадист обяснява, как се е разочаровал от празния живот  с “наркотици, купони, дискотеки и прочее” и как е намерил просветление в Корана. Той казва: “Бях много богат, печелех много пари, карах хубави коли и се радвах на всичко – дрога, дискотеки, купони, на живота”. Но благодарение на Бога стигнах до Корана и учението на Пророка и усмирих сърцето си. В Корана Бог казва, че животът на земята е измамен. Когато гледам всичките тези хора – богати, с пари, те просто се самоубиват. Те се потопяват в транс, вземат свръхдози”.

Миналата седмица терористичната групировка разпространи много странно видео, в което се виждат джихадисти, които се боксират, подскачат и биват ритани в гениталиите. Те са показани как се обучават, като се прескачат подобно на старата детска игра “прескочикобила”. Освен това се боксират, правят упражнения, стрелят и правят лицеви опори. В един момент се нареждат в редица с ръце на тила, след което техния треньор започва да ги рита брутално гениталиите. Видеото завършва с ръкостискане на джихадистите с техните треньори.