Бизнес новини: 3 неща, които трябва да знаете, преди да правите онлайн бизнес в Куба

2
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

За последните 53 години, Куба е бил затворен за бизнеса до голяма част от международния пазар. След ракетна криза на Кастро-Krushchev, Куба е дори забранено за търговия с много западни страни и е изключен от видовете модернизация оферти и инвестиции, които си латиноамериканските съседи приемат за даденост. За последните 20 години, тя също е Internet тъмно.

Свързани: Не, Уил Макдоналдс не „Ruin“ Cuba

Но, тъй като напрежението със Запада са охладени, Куба се превърна в интернет, отваряне на вратите (макар и бавно) до 11-те си милиона граждани и дава зелена светлина за бизнеса да навлязат на пазара на шега. Макар и не без своите рискове, Куба е пазар, който притежава дълбока потенциал, особено предвид близостта му до Съединените щати, си образовано население и неговото широко отворена търговския потенциал.

След са трите най-важни неща, за да знаят за фирмите се надяват да влязат и да успее в Куба:

1. Достъпът до интернет е ограничен, но расте.
Кубинският пазар е бил на практика затворен до интернет в продължение на години. Единствените точки за достъп са били само на туристически хотели и сред онези граждани – малък процент от населението – притежаващ връзките и дълбоки джобове, за да се осигури комутируема скорост на достъп. Повечето оценки да поставят пълен достъп на острова при 5%, но последните допълнения на Wi-Fi капацитет за десетки държавни интернет центрове постави топката в движение за по-широк достъп в бъдеще.

Макар скъпо, от $ 6 до $ 10 на час (значителна инвестиция в нация, където средната седмична заплата е $ 20), въвеждането на Wi-Fi сигнал за преминаване към по-голяма наличност движи напред.

Друг знак, че достъпът може скоро да стане по-широко разпространено е фактът, че инфраструктурата е вече налице, за да бъде построена по-голяма мрежа. През 2011 г. Dyn Research счупи една история показва, че е имало оптичен достъп до Куба чрез Венецуела; и през 2013 г., испански телеком Telefonica започна услуга да Empresa де Telecomunicaciones де Куба SA (ETECSA), държавния телеком на Куба.

Възможностите са по местата си, а след това, за да има повече Куба обширен достъп до Интернет; и ако политическите условия продължават да се омекоти, ние най-вероятно ще видим услуги и ползване станат много по-разпространени.

В действителност, ако Интернет е отворена за по-голям консуматор – и бизнес – достъп, достъп до облак ще бъде на разположение, но при по-малко от тези със скорости перфектно изпълнение. Чрез нашите изследвания, ние сме разгледа връзка скорости до Хавана и е установено, че те са между 100 и 249 милисекунди – което е сравнително слабо представяне.

За сравнение, същите доставчици Cloud Connect със Сан Хуан, Пуерто Рико, при 50- до 99-скорости на връзката милисекунди, което означава, че жителите в Сан Хуан са много по-бързо да се зареди в състояние и уебсайтове за достъп за пазаруване, социални медийни връзки, новини сайтове и др.

2. Mobile в крайна сметка ще доминират.
Според ComScore, мобилни Интернет достъп само в Съединените щати в момента надвишава само десктоп-достъп, и сме виждали същата тази промяна към мобилен играе в Индия и Китай, както добре. В действителност, в Китай, шокиращо 89 процента от потребителите на интернет достъп до Интернет чрез мобилни първия.

Въпреки това, пейзажът е доста различна в Куба, където жителите могат да намерят на интернет-готова телефони, но когато действително достъп до Интернет е скъпо и трудно да се намери. Въпреки това, тъй като тази промяна и интернет скорости и инфраструктурни инвестиции подобряват, пазара на мобилни услуги ще могат да се взривят.

Голяма като колегите им от Индия и Китай, Куба потребителите ще прескочат настолни компютри или лаптопи за използване на Интернет и преминаване направо към мобилни първата употреба платформа. Скоро те ще се наваксва за поведението на интернет-сърфирането в други развиващи се страни.

Свързани: Водена до Куба за бизнес? ¡Cuidado!

3. дългосрочната перспектива е единственият гледката.
Да правиш бизнес в развиващите се пазари е неизменно труден бизнес. Куба е особено трудно да се прецени, не само защото пазарът е бил затворен за толкова дълго време, но също така и защото той е бил отворен само за една малка шепа държави, които са имали време да се получат по-силни позиции (предимно, Китай, Русия и Венецуела ). Комбинирайте този сценарий с факта, че международната бизнеса и политиката вървят ръка за ръка, а думата „комплекс“ започва само да се опише влизането на ниво среда на Куба за чуждестранния бизнес.

Фирмите, които искат да правят бизнес в Куба също трябва да са наясно, че покупателната способност на кубинския пазар е доста малък в сравнение с този на по-големи пазари. От икономическа гледна точка, Куба е по-добре от съседите като Хаити, Доминиканската република и Ямайка, но тя все още не разполага свободната пазарна икономика, която може да подкрепи потребителите, които са покупателната способност.

Това ще отнеме известно време, за по-високо заплащане на пътуване и хотелиерския работни места и други, по-различни индустрии за шофиране работни места и растежа на заплатите в страната. Дългосрочният подход за изграждане на присъствие и бранд репутация в Куба е единственият начин да се влезе в този развиващ се пазар и опит успех.

Това ниво на проверка следва да включва цялостно проучване на потенциални партньори. Това е от решаващо значение да се разбере тяхната способност да ви помогне с проникване на пазара и растеж, ви помогне да навигирате политическите и регулаторни водите и да стане дългосрочни съюзници, ангажирани с вашия бизнес. Това е от решаващо значение да не бъдеш „на танците“ с множество ухажори.

Заключение
Куба се влияе силно от културата на САЩ, както и много чужденци, живеещи които избягаха преди островните десетилетия може да са изключително влиятелни в кубински ренесанс. Като достъп до интернет и по-голяма отвореност към чуждестранни инвестиции започват да се снежна топка през следващото десетилетие, ранно влизане в кубинския пазар ще се окаже добра инвестиция за компаниите, които излизат с двете очи отворени.

Това няма да бъде бърза възвращаемост, а по-скоро дълга игра. Пътят към пълно озападняването ще бъде неравен.

Това отнема време за една страна да се инвестира в инфраструктура, за населението, за да получат достатъчно достъп до технологията, която дава възможност на интернет връзка и за марки, за да получат по-малко преимущество на пазар с утвърдени имена. Но свири на дълга играта ще бъде ключът към успеха – и фирмите, които инвестират ранно ще наддават на горния ръб, тъй като това зараждащо се, свързан с интернет пазар идва онлайн.