Българската софтуерна компания „Булпрос“ купи дялове в две IT дружества

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

Българската софтуерна компания „Булпрос“ купи дялове в две IT дружества

Първата сделка е с германската фирма „Innotec Marketing“, а второто е местното дружество „Интекрити“

2015-12-14 15:21:00

2015-12-14 15:21:00

Българската софтуерна компания „Булпрос“ купи дялове в две по-малки IT дружества. Първата сделка е с германската фирма „Innotec Marketing”, като делът на „Булпрос“ е миноритарен.  Тя се развива изключително бързо, има обучени екипи за продажба на услуги на големи компании към по-малки фирми. Тя може да помогне на „Булпрос“да достигне до нови клиенти. Второто придобито дружество е местно – консултанското „Интекрити“, което въвежда данни на Oracle. При тази сделка делът е мажоритарен.

В края на ноември 2015 година „Булпрос“ е придобила акции в германската компания „Innotec Marketing”. Тя е основана преди 12 години и има екип от 150 души. Работи в три локации и обслужва 30 клиенти. От „Булпрос“ не казват цената и дяловото си участие, а единствено уточняват, че става въпрос за „значителен миноритарен дял“. Целта на тази операции е да се предложат съвместни решения в областта на облачните услуги, които са приоритетно звено за „Булпрос“. Идеята на чуждата компания е да използва българския и полския си офис при работата си с мултинационални компании.

За местната сделка се знае малко повече. „Булпрос“ увеличава капитала капитала на „Интекрити“ с 350 хил.лева, срещу което получава 1001 нови дяла. Бизнесът на „Интекрити“ се задвижва през 2014 година, като тогава отчита приходи от 1,14 млн. лева и печалба от 326 хил.лева.

„Булпрос“ планира да засили присъствието и бизнеса си в основните пазари – Европа и САЩ. Тя планира географско разширение , като увеличи броя на локациите, в които оперира. През 2016 година компанията иска да се фокусира в някои технологични области като големи масиви от данни (Big Data) и коорпоративни мобилни решения.