ЕКСКУРЗИЯ ДО НЕАПОЛ, СОРЕНТО И АМАЛФИЙСКА РИВИЕРА

1
Добави коментар
evrotoptour
evrotoptour

ПРОГРАМА:

Ден 1
Отпътуване от Пловдив, Пазарджик,София, Сандански през ГКПП Кулата за Игуменица. Пристигане в Игуменица. Ще имате възможност да се разходите по крайбрежния булевард, да вечеряте в местните ресторанти. Отпътуване на ферибота за Бари в полунощ. Настаняване на седалки. Отпътуване.
Ден 2
Пристигане на пристанището на гр. Бари.
    Отправяме се към Алберобело – тайнственият свят на трулите. Малкото селище е сякаш декор за фентъзи филм. Странно и живописно! Конусовидните варосани бели каменни постройки, малките бели каменни  улички са притегателна точка за всеки пътешественик.
    След кратко време за обед се отправяме към още едно невероятно  кътче от Южна Италия – Матера. Къщи , изсечени в скалите, обитавани от хилядолетия. Понякога се чудиш как в тези пещерни оформления са живели хора до 50 години на миналия век. Саси ди Матера – звучи като заклинание, като обещание! И когато се разходиш наоколо разбираш колко правилно селището е избрано за Европейска столица на културата 2019 година. Настаняване в хотел Соренто.
Ден 3
След закуска ще се отправим към екскурзия по Амалфийската Ривиера. Екскурзията се осъществява с местен автобус.
    Амалфи – една от четирите най-силни морски държави на Апенинския полуостров в Средновековието; град- основател на ордена на Св. Йоан; град-пазител на мощите на Свети Андрей Първозванни;
    Позитано – един от невероятно красивите и живописни курорти на крайбрежието. Ще направим кратка фото пауза.
    Равело. – още едно малко градче, в което се намират скъпи аристократични вили.
    Вечеря. Нощувка.
Ден 4
След закуска се отправяме  по програма  Помпей, която включва посещение на археологическия комплекс в гр. Помпей и посещение на Археологическия музей в гр.Неапол.
    Древният античен римски град е затрупан след изригването на вулкана  Везувий през 79 г.  Ще се разходим по неговите улици, пазари, Форума с неговите храмове, обществени бани, театри и Арена. Ще влезем в неговите къщи, страноприемници и вили. Ще се потопим в неговото минало.
    Неапол – град на контрастите, третия по големина град на република Италия. От времето на гръцката колония до наши дни е преживял управлението на нормани, анжуйци и испанци. Не случайно историческият център е част от списъка на Юнеско за световно и културно наследство. Програмата „Неапол –  първа част“ включва посещение на Археологочески музей, където се намират оригиналите на  музайките ,стенописите скулптурите от Помпей. Ще посетим и Катедралата на града
    Вечеря. Нощувка
Ден 5
След закуска се отправяме ферибот към целодневен тур на остров Капри.
    Остров Капри е невероятно кътче от природата. Император Тиберий оценил това и преместил двореца си тук и именно оттук управлявал Римската империя. Място за отдих и почивка, за разходка сред красиво подредени градини и ухания на средиземноморски цветя. Слънце, море и хубава храна! Нашият целодневен тур ще предложи:Трансфер от хотела до площад Тассо,  с ферибот от пристанището на Соренто отиваме до остров Капри. С зъбчатата железница  се изкачваме до площада на кметството, ще се разходим в селцето до Градините на император Август.  Ще оставим малко свободно време и се отправяме с градския транспорт към Анакапри. Разходката ще ни отведе до руините на вилата на император Тиберий.  Ще има и време за желаещите да се разходят с лодка и да посетят известната пещера Грота Адзура. Връщане до Соренто с ферибот. Трансфер до хотела.
    Вечеря. Нощувка.
Ден 6
След закуска се отправяме към целодневен тур в Неапол – Кралския град.
     С автобуса ще направим кратък обзорен тур.Пешеходен тур в център. Ще видим Новият замък и Палацо Реале, театър Сан Карло и Галерия Умберто I, площада на Плебешито и църквата Сан Франческо ди Паола. Ще се разходим в испанския квартал по Виа Толедо до площад Карита.
    Следобед свободно време или по желание трансфер до и посещение на замъка Казерта. През 1750 година Шарл Де Бурбон решава да построи този кралски дворец като символ на неговото  независимо управление. За обиколката на историческите апартаменти и градините са нужни 4-5 часа.
    Вечеря. Нощувка
Ден 7
След закуска се сбогуваме със Сорентийска ривиера и се отправяме към Бари – столицата на област Пулия Ще посетим базиликата „Св Николай“, където са мощите на почитания от всички християни светец. Нощно пътуване с ферибота Бари – Игуменица.
Ден 8
Рано сутринта пристигаме в Игуменица и се отправяме към България. Пристигане вечерта.

Цена на човек в двойна стая: 880лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с автобус 3*;
5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*;
2 нощувки на ферибот Игуменица – Бари – Игуменица, ATS седалки;
Медицинска застраховка с покритие 5000 Евро;
Туристическа програма по маршрута;
Екскурзоводско обслужване на български език;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Медицинска застраховка с покритие 5000 Евро за лица над 65г.;
Доплащане за единична стая: 270 лв.
Допълнителни екскурзии по желание, при минимум 25 туристи

Цена на екскурзия Амалфийска ривиера -27 евро
Цена на екскурзия  Помпей – 10 евро
Входна такса на Помпей и гид –  25 евро
Входна такса на Археологическия в Неапол – 13 евро
Екскурзия до Капри – 5 евро
Ферибот Соренто – Капри и обратно 40 евро
Зъбчатка на острова – 4 евро
Градините на Август 1 евро
градски транспорт Капри – Анакапри – 5 евро в посока
Разходка с лодка до Грота Адзура – 25 евро
Вход за Грота Адзура  15 евро
градски транспорт от пристанището до площад Тасо – 2 евро
Цена на екскурзия Неапол – 15 евро
Трансфер и входна такса на двореца Казерта – 20 евро

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядака на 4-5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 35 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валидна лична карта или международен паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 300 лв., доплащане – 30 дни преди отпътуване
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността на посещенията и промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.