Карлсберг България е най-бързоразвиващата се компания на българския бирен пазар в края на 2015 година

1
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

17 Декември 2015г.

В края на 2015 година Карлсберг България отчита по-добро представяне от бранша като цяло и на компаниите в него.

От началото на годината до края на ноември Карлсберг България е най-бързо развиващата се в бранша у нас. Обемът й се е увеличил с 8,4%, а пазарният дял е нараснал с 1,4 процентни пункта и достига 22,4% – сравнено със същия период на 2014г. Тези резултати са в контекста на общ бирен пазар с минимален ръст от 1,6% в обем, основно страдащ от спад в студения пазар от близо 9% в разглеждания период.

Само за месец ноември Карлсберг България е увеличила обемите си с 13,4% и пазарния си дял с 2,8% (спрямо ноември 2014). Общият бирен пазар в страната през изминалия месец е в застой с ръст под 1 % (с ръст от 1,6% в обема на топъл пазар и 6% спад на студен пазар).
Основният двигател за компанията е Пиринско, което е сред топ 3 бирените марки на България с близо 14% пазарен дял. Това е ръст от 1,8 процентни пункта от началото на годината до края на ноември. Обемът на марката нараства с 17% за същия период.

„Зад тези цифри стои усилена работа в много динамичен, гъвкав и развиващ се екип. Аз ценя резултата, защото общият пазар е в застой, а и компанията на глобално ниво минава през предизвикателни времена. Реалист съм за 2016 година с очаквания браншът да запази темповете и да е стабилен. В същото време, виждам много положителни тенденции в компанията ни тук през тази година и приемам това като ангажимент да запазим нивото – към колегите, както и към нашите потребители и партньори.“ – каза Деян Беко, Изпълнителен Директор на Карлсберг България.

Компанията отчита ръст в обема на брандовете си във всички сегменти на бирения пазар, както и географски във всички региони на страната.

* Цитираните данни са от агенция Nielsen A/S.

За Карлсберг България
Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar и немската пшеничена бира Erdinger. Перла в короната на Карлсберг България е сайдерът Somersby, който се произвежда и предлага в четири разновидности – ябълка, круша, къпина и нар.

За Carlsberg Group
Carlsberg Group е четвъртата по големина пивоварна компания в света с широко портфолио от марки бира и други напитки. Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира в Европа. Carlsberg Group има над 45 000 служители, а продуктите на компанията се предлагат на над 150 пазара. През 2014 година компанията продаде близо 123 милиона хелктолитра бира или 37 милиарда бутилки бира.

За повече информация:
Драгомир Гюров
AMI Communications за Карлсберг България
02 989 5115 | 0886 634 580
[email protected]