Група Moones вместо промо видео дава на феновете £4000 | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ОРИГИНАЛНА РЕКЛАМА
Група Moones вместо промо видео дава на феновете £4000
Англичаните от Лондон измислиха оригинален начин за да представят новия си албум чрез социалните мрежи

18 Декември 2015 15:41
0

принтирай

|

текст

Британската група MOONES реши да пусне за продажба новия си албум Modern Music Moguls точно преди Коледа със страхотно оригинална  рекламна кампания. 

Бандата пусна в социалните мрежи фото-загадка „Открий тухлата“ на стена от къща в Лондон  и предлага  награда от £4000 на своя фен, който първи открие къде се намира тя. Вместо да харчи тези пари за промоционално видео, групата е решила да пусне в You Yube видео от камера на живо. Камерата бе стартирана тази сутрин в 09:00 ч. Камерата гледа към тухлена стена до мрачен прозорец. Феновете трябва да гледат видеото и ако им хрумне къде може да се намира това място, трябва да отидат там, да разберат къде е скрит кода и да го изпратят с туит в профила на групата.

Звучи предизвикателно, но едва ли е лесно да се намери местоположението на тухлена стена в град с 8 млн. и 1.7 млн. къщи.

В какво е уловката? Това личи на самата снимка. На нея се вижда, че камерата е зумната и с течение на времето постепенно ще се изтегля назад, като ще разакрива все повече детайли от страдата. Това става всеки път, когато броят на зрителите се увеличи двойно – от 1000 на 2000 на 4000 и прочее…

MOONES пуснаха и жокер – къщата се намира някъде в Зона 1 на Лондон. Награда печели оня, който отлепи дъвката от стената и изпрати кода отдолу.

.

 

Групата MOONES е известна с нестандартните си закачки с феновете.  През 2013  те издадоха албум а  “Better Energy”, който записали, докато изпили 80 бири. Музиканните просто се събрали в своето студио, пиели и се забавлявали, като в паузата ставали от масата и записвали парче, което им хрумвало между поркането и вицовете.