На страната на Ислямска държава ли са Google, Facebook и Twitter?

3
Добави коментар
borsi
borsi

Рядко видео или статия насочени против ислямистите, освен ако не е общи приказки, се задържа дълго в мрежите

Социалните мрежи трият яростно всичко което може да злепостави ислямистите, но оставят клиповете проповядващи джихад или тези всяващи ужас сред неверниците и враговете на ИДИЛ?! За съжаление е вярно! Вчера този клип в който терористите от ИДИЛ си разпределят плячката (отделят момичетата и децата от родителите им за да ги използват за робини) е изтрит от YouTube, където той оцеля само ден, преди това злепоставящо Ислямска държава видео да бъде цензурирано от Google. Това не е първия нито вероятно ще е последния пример показващ разделението на интересите на хората и тези компании. Така се случи и с видео което показва как приятелите на Google, Facebook и Twitter разстрелват 200 деца, момчета (момичетата отиват за ползване). В повечето случаи подобни злепоставящи терористите клипове, снимки или статии се трият до 24 часа.

Вероятно наглостта и благоразумието са попречили на хакването на страницата на Daily Mail откъдето е качен и в YouTube този клип, но от тяхната страница клипът е свален само за няколко часа. В същото време всяващите ужаси сред неверниците или враговете на Ислямска държава рязания на глави, масови екзекуции на възрастни мъже и млади момчета пълнят социалните медии. Със сигурност ако регистрирате профил във Facebook или YouTube и го напълните с джихадистки призиви, рязана не глави или се изказвате относно правата на жените според Шариата профилът ви няма да е пипнат, но опитайте се да качите и една снимка на гола жена или дори картина на Рубенс, цензурата в социалните медии се ангажира веднага. Личните ми наблюдения бяха над профилите на брат ми или моя приятелка от САЩ чито профили във Facebook бяха блокирани заради една разголена гръд. Видеото което изтриха от YouTube само след няколко часа: отвори – Chilling screams of Yazidi women dragged away by ISIS

Джихадистите отделят млади момичета от родителите. Родителите и децата които ‘’не стават’’ вероятно са убити предвид разкритите масови гробове на възрастни жени, мъже и деца (момчета) в Ирак и Сирия

Според мен тази симпатия към Ислямска държава от страна на социалните мрежи се крепи на две причини. От една страна са интересите на компаниите които жертват своите по-богати клиенти (населението на западните държави), преди те да се усетят, като с цената на тяхното цензуриране печелят симпатии сред мюсюлманския свят, който е почти 1 милиард потребители, а от другата причина за това поведение на социалните мрежи е психологията на поведение на администраторите. Които често са аутсайдери въпреки понякога много високите си заплати, често нямат социален живот нито приятели извън собствения си силно ограничен кръг от специалисти, трудно комуникират с останалата част от хората които приемат като по-нисши създания (които “не-вътре в нещата“) и в повечето случаи нямат приятелки, тъй като жените и момичетата ги намират за твърде небрежни и откачени.

Според мой приятел комуто имам доверие, изтриването на профили които ‘’стърчат’’ във Facebook например се дължи на автоматизираното докладване на профили в мрежата. Това обаче не обяснява чисто селективното, политическо и про-ислямистко триене, нито това как всички пропагандни и изродски сцени стоят с месеци или оставянето на откровено фалшиви или политически пропагандиращи профили. Силно се надявам да не съм прав в написаното от мен, но само бъдещето ще покаже. При всички положения, въпреки, че бях силно против само преди 2-3 години, започвам да ставам подръжник на държавния контрол над социалните мрежи и Интернет. В състоянието на война, в каквато е в момента цивилизования свят, просто не може да си позволим най-големите медии в света, каквито са социалните мрежи да са под контрол или в услугата на враговете на цивилизацията. Същите тези които взривяват културните паметници.