Барса отново e №1 в света, натупа и Ривър Плейт

1
Добави коментар
vitoshanews
vitoshanews

Барса отново e №1 в света, натупа и Ривър Плейт

Барселона победи Ривър Плейт с 3:0 във финала на Световното клубно първенство в Япония.

Европейският шампион можеше да разчита на завърналите след контузии Лионел Меси (болки в бъбреците) и Неймар (разтежение), които заедно с Луис Суарес, вкарал хеттрик на полуфинала с Гуанджоу, не оставиха шанс на отбраната на първенеца на Южна Америка.

Ривър Плейт заложи на твърда игра в средата на терена и бързи контраатаки, което проработи само в първите 35 минути на мача.

Тогава Неймар свали топката на Меси след центриране на Даниел Алвеш и аржентинецът откри резултата. При гола останаха съмнения за игра с ръка, но реферът Алиреза Фахани замълча и призна попадението.

След гола играта на южноамериканците се пообърка и в началото на втората част Луис Суарес бе изведен сам срещу вратаря на Ривър Плейт за 2:0. Уругваецът се разписа за втори път в мача в 68-ата минута след центриране на Неймар и удар с глава (3:0).

Резултатът можеше да е по-изразителен, ако не бяха добрите намеси на стража на аржентинците Марсело Бароверо, който на няколко пъти бе последна преграда при каталунската атака.

За Барса това е трети трофей от Световното клубно първенство (2009 година, Барселона – Естудиантес 2:1 и 2011 година, Барселона – Сантос 4:0), с което испанският тим става номер 1 по отличия в турнира (Коринтианс е с два).

Каталунците взеха петия си трофей през годината (Примера дивисион, Купа на Краля, Шампионска лига, Суперкупа на Европа и Световна клубна титла), като само Суперкупата на Испания избяга на тима на Луис Енрике (0:4 и 1:1 срещу Атлетик Билбао).

Categories:
Футбол