Прости правила за ефективна тренировка

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Какво трябва да знаем за полезната физическа активност?

Тренирате усилено, имате си любими упражнения и си спазвате единствено тях, но не виждате резултат?

Вероятно грешите в изпълнението на тренировката си. За да бъде една тренировка наистина ефективна, трябва да бъдат изпълнени 3 прости правила. Кои са те?

**Преди всичко преоценете тренировката си

Може упражненията, които правите да са ви любими, но трябва да си зададете въпроса дали те са подходящи за вас и най-вече дали са ефективни. Прекалено еднообразното физическо натоварване не води до добри резултати. Добре е упражненията да се сменят периодично, за да има провокация към мускулите.

Така тялото търси начин да се адаптира към промените, което води до допълнителен разход на енергия.

**Използвайте тежести

Много хора смятат, че кардиото е манна небесна и залагат само на него по време на тренировката си. Това не е така. Използването на тежести допринася не само за стягането и оформянето на мускула, но и за цялостното изгаряне на калории, съответно отслабването е по-качествено.

Колкото по-разработен и стегнат е един мускул, толкова повече хранителни вещества са му необходими, за да действа нормално. Затова не пренебрегвайте упражненията с гирички, например. Те имат своите не малко ползи за здравето, фигурата и теглото.

**Последователността е от най-голямо значение

Лесно е да се каже, трудно е да се изпълни. Повечето хора си казват, че ще започнат да тренират, но от понеделник. Така минават доста понеделници, а положението си е все същото.

Спорадичните тренировки също не са адекватни. Да, те спомагат за изгаряне на калории в известен смисъл, но нищо не може да замени последователността. Редовната физическа активност работи във ваша полза в дългосрочен план, а и здравословните ви резултати ще се подобрят значително.

Източник: az-jenata.bg