Ива и Велислава Костадинови: Никога не бихме се скарали заради момче.

1
Добави коментар
huligankata
huligankata

Ива и Велислава Костадинови

Ива и Велислава са от типа момичета, с които майките желаят да живеят синовете им. Добри, красиви,здраво стъпили на земята, макар песните им да понасят в облаците. Талантът в тяхната фамилия се предава по наследство. Девойките са внучки на народната певица Гуна Иванова, но определено вече бягат от сянката на очарователната си …как да кажа за Гуна Иванова, че е баба, като не изглежда такава, но в името на точния разказ, ще трябва… определено вече бягат от сянката на очарователната си баба. Вижте какво споделиха момичетата пред ХУЛИГАНКАТА дни след като пуснаха новата си песен, посветена на Коледа.

Здравейте, момичета! Може ли още в началото на нашия разговор да се представите с няколко думи?
– Казвам се Ива, на 21 години съм, трети курс в УНСС съм, специалност „Бизнес администрация“. Щастлива съм, че завърших Националната финансово-стопанска гимназия, специалност „Банково дело“ – моето любимо училище.
– Казвам се Велислава, на 19 години съм, завърших 32 СОУ „Св. Климент Охридски“. Студентка съм първи курс в НАТФИЗ, с което се гордея.
А сега може ли да определите другата в няколко думи?
Ива: Велислава е най-близкият човек за мен, чувствам я като част от себе си, страхотна сестра и приятелка.
Велислава: Ива е пример за мен въпреки малката разлика в годините ни. Тя е мила, амбициозна, откровена и градивна.
Съвсем естествено е, при такава баба и вие да се изявявате на музикалната сцена. Имаше ли натиск от нейна страна, свързан с музикалната ви кариера, или това беше вашият избор?
Ива и Вели: Нещата се случиха постепенно, не ни е насилвала по никакъв начин. Първоначално само присъствахме в репетициите на групи, които тя водеше, после се включихме в софийската група, след което се отделихме като дует.
Въпреки че сте млади, вие се развивате във фолклорния жанр. Изкушени ли сте и от други стилове?
Ива: Много обичам фолклорната музика, така сме възпитани и двете. Харесвам и българската естрада. Скоро излезе съвместната ни песен „Коледа е“. Тя е по-различна, има поп звучене в нея. Беше интересно предизвикателство. Доволни сме от резултатите. Може би тук е мястото да изкажем специални благодарности на хората, които участваха в направата на тази песен. Текстът е на Веселин Маринов-Змея, а музиката и аранжиментът са на Ивайло Терзиев.
Велислава: Обичам народните песни, щастлива съм, че се занимавам точно с тази музика.
Какво е мнението ви за изпълнителките от другите жанрове, например Гери-Никол или Сашка Васева?
Ива: Следя X-factor. Когато тя участваше заедно с другите две момичета, много ги харесвах. Много бързо успяха да се спеят и вълнуваха с изпълненията си. Смятам, че Гери-Никол е талантливо момиче, но стилът й не ми допада, аз съм по-консервативна. А относно Сашка Васева – нямам поглед върху това, което прави.
Велислава: Съгласна съм с Ива, няма какво да добавя.
Бихте ли се скарали за момче както в клипа на песента ви „Синьо мънисто“?

Фактът, че публиката харесва това, което им поднасяме, ни прави много щастливи и ни мотивира.

Ива: Мисля, че и двете сме единодушни по този въпрос – никога не бихме се скарали заради момче. Освен че прекалено много държим една на друга, вкусовете ни се различават.
Велислава: Никога няма да предам сестра си, тя е най-близкият ми човек, не бих развалила такива прекрасни отношения заради момче.

Предполагам, имате гаджета. Как те приемат вашата кариера?
Ива: Моят приятел ме подкрепя. За приятеля на Велислава твърдя същото. Освен подкрепата са ни помагали и по участия като озвучители :D.
Велислава: Понякога даже се допитваме относно песни и звучене, защото те са млади и имат обективно мнение, което в много случаи ни помага, защото имаме за цел фолклорът да докосне и младите.
Коя комбинация е по- лесна – финанси и народно пеене или актьорското майсторство и народното пеене?
Ива: Финансите и пеенето са несъвместими, но откъм време аз имам повече време да обърна внимание на фолклора, не съм толкова заета.
Велислава: След като влязох в НАТФИЗ, усещам развитие на сцената, но времето ми е ограничено.

Гуна Иванова се гордее с двете момичета.

Баба ви няма как да не се гордее с вас, но това, предполагам, не само ви радва, но и ви прави много отговорни? Така ли е? Чували ли сте сравнения между нея и вас?
Ива: Много сме й благодарни за всичко, което прави за нас и в професионален, и в личен план. Щастливи сме, че е горда баба. А относно сравненията, да, чували сме. Много хора ми казват, че приличам на нея.
Велислава: Не знам дали визуално си приличаме, но на мен са ми казвали, че моят глас много прилича на нейния. Радвам се много за това. Тя е постигнала много, няма как да не бъдем отговорни.
Кое ви носи повече радост: участие пред публика или снимане на клип? И как се подготвяте? Кой определя невероятния ви сценичен стил?
Ива: И двете носят своя чар. Аз се вълнувам повече, когато пея пред публика. Тогава виждам хората, реакциите им, усмивките, а когато чуя аплодисментите, знам, че съм си свършила работата. Много се радвам, когато видя, че доставям радост! Снимките на клипове също са емоция, тогава се стараем да изглеждаме максимално добре, всичко това отново заради зрителя. Обичаме сюжетните клипове. А за стила – всички наши рокли са по дизайн на Гунчето. Много й ражда главата. Нямам търпение да видя каква ще е следващата й идея.
Велислава: По-вълнуващо е пред публика. Фактът, че публиката харесва това, което им поднасяме, ни прави много щастливи и ни мотивира.
Любимата ви песен?
Ива: Много са, не мога да се огранича в една. „Брала мома ружа цвете“, „Българийо, ти наша майко свята“ и още мноооого :D.
Велислава: “Море пиле, славей пиле“, „В чужбина чужда“.