Съдят обувките Маноло Бланик

1
Добави коментар
vassilena
vassilena

Маноло Бланик се оказа замесен в съдебен процес в Ню Йорк след като базираната в Лондон фирма за обувки се опитала да внесе в америка обувки, направени от кожата на

Маноло Бланик се оказа замесен в съдебен процес в Ню Йорк след като базираната в Лондон фирма за обувки се опитала да внесе в америка обувки, направени от кожата на забранена за ловуване змия. 

 

„По-добри от секс, най-малкото траят по-дълго“, твърди по адрес на прочутите обувки Мадона

 

300 чифта обувки са били спрени от федералните власти по риболов и диви животни преди две години, тъй като са направени от кожата на змия, която е застрашен вид и е забранена за ловуване. Вносът на изделия от подобна кожа в Щатите се смята за нарушениен а федералните закони.
Според обвиненето оувките са били направени от кожата на кучеглава змия, която фигурира в списъка на застрашените животни от 1973. Партидата с обувките е била задържана на летище Кенеди след като властите открили несъответствие между обявеното по документи и фактическото съдържане на пратката.

 

Според съда документацията, съпровождащата пратката, съдържа множество грешки и неточности, твърди се, че кожата произхожда от Китай, където всъщност няма популация от кучеглава змия. Кожата за обувките, на обща стойност 50 хил. долара е била изпратена от Хонг Конг в Китай, оттам в Италия.
Представители на компанията обясниха пред „Вог“, че „разследват случая и не могат да коментират.“