Почина най-тежкият човек на планетата | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Почина най-тежкият човек на планетата, 350-килограмовият мексиканец Андрес Морено Сепулведа, съобщи порталът Universal.

Той издъхнал в мексиканския град Сюдад Обрегон, щата Сонора от инфаркт и прекаран перитонит. 38-годишният полицай се почувствал зле, но преди да бъде откаран от линейка в болницата починал по пътя. .

Само допреди няколко месеца Морено тежеше 450 килограма, но след операция през октомври по отстраняване на част от стомаха той свалил 100 килограма. След операцията преминал курс по рехабилитация, но през ноември трябваше пак да бъде опериран заради остър перитонит.

След като свалил килограмите вече можел да се мие сам и да си обува маратонките.

Неговият личен асистент Кармен Паласиос сподели за медиите: „Той наистина се чувстваше щастлив. Жалко, че си отиде толкова млад“.

Андрес Морено още от раждането си бил с наднормено тегло. Когато се родил, той тежал 5870 грама, а на 10 години вече бил 120 кг.

––––––––––-

Хирургът, който му направил операцията през октомври Хосе Кастанеда сподели, че Андрес е имал намерение да се заеме сериозно с процедури за отслабване и дори си поставил за цел през следващата година да свали невероятните 368 кг и да стане нормален мъж с тегло 76 кг при ръст от 173 см.

Мексико е страната с най-много случаи на затлъстяване и наднормено тегло в света, като страната изпревари по този негативен показател дори САЩ. Предишният най-тежък мексиканец бе Мануел Урибе от Монтерей, който почина миналата година и тежеше 588 кг.

Най-тежкият човек на планетата бе американецът Джон Бродуър, който тежал 635 кг., когато починал през 1983 в болница в Сиатъл.