Избор на обувки за футзал и мини футбол

1
Добави коментар
Cougar-Sport.Com
Cougar-Sport.Com

Избор на обувки за футзал и мини футбол

Детайли

Категория: Блог

Създадена на Събота, 26 Декември 2015 16:40

Написана от Симеон Петров

От няколко години футбола на малки вратички, както и футзал станаха едни от най-практикуваните масови спортове, благодарение на изградените игрища. За разлика от мини футбола, практикуването на футзал изисква закрити помещения и по-различна настилка, което прави тази игра още по-динамична и зрелищна. Все повече хора се увличат по този вид футбол, което води до необходимост от избор на качествени и комфортни обувки за игра. Добрите обувки за мини футбол са залог за успешна и резултатна игра при всеки практикуващ.

При избора на обувки за футзал или мини футбол, първото което е необходимо да погледнете е подметката. Особено при играта на закрити (футзал), подметката играе решаващо значение за добро сцепление и подвижност. Обувките имат плоска подметка с минимален грайфер, което дава много малък процент на плъзгане, голямо значение при контрола на топката, ускорението и подвижността на футболиста.

В момента повечето производители на футзал обувки, използват за изработката на подметката различни видове полиуретан от мек, но сравнително износоустойчив материал. За това по време на игра с такава подметка, играча се чувства максимално комфортно. Достига се и допълнително удобство, като се добавя междинен слой пяна между подметката и стелката, което понижава натоварването на крака по време на скокове и бягане.

Испанската фирма KELME използва при някои от моделите си, подметка създадена в сътрудничество с Michelin, което я прави изключително здрава и с много добри игрови характеристики. Качествени обувки за футбол и футзал на испанската марка KELME, може да откриете в спортен магазин Cougar-Sport.Com

При изработката на обувките повечето водещи производители, като KELME, Адидас, Найк се забелязва, че обувките не се произвеждат от един материал, а се използват два: от естествена кожа и различни видове синтетични материали. Преди години се е смятало за по-добри и били предпочитани обувки от естествена кожа, но сега нещата са корено променени. Естествената кожа с времето губи своите свойства – променя своята форма и здравина, особено при най-рисковите участъци от обувката, които се деформират при често бягане и удари на топката.

Поради тази причина на най-критичните места на обувките се използват по-здрави синтетични материали, които не водят до такава деформация. Обувки създадени в комбинация от различни материали са висок или среден клас обувки с по-висока цена, но с много добри качества и дълготрайност.

Добре е да се напомни, че лидера в изработката на обувки за футзал и мини футбол – KELME, създава обувки собствена технология и патент, изцяло от изкуствени материали, които се ползват с голям интерес в Европа, САЩ и Азия. Не случайно PFL USA (Професионална Футзал Лига на САЩ), избират KELME за технически спонсор, като се играе с техните обувки.

Може да се каже, че се променят стандартите в изработката на този вид обувки, като всеки производител патентова всяка година нови разработки и в най-скоро време ще се появят нови материали, които значително ще превъзхождат сега използваните.

За това при избора си на обувки е добре следите тенденциите и новите модели на лидерите, като: KELME, Adidas, Nike и др.

При избора на обувки трябва също така да погледнете предната и задната част, които трябва да бъдат много добре залепени и зашити, което увеличава възможността за дълго използване. Препоръчваме да се насочите към обувки със специални допълнителни парчета в предната част, което предпазва пръстите на краката от травми.

Друго важно нещо, което трябва да имате в предвид е размера на обувките. Обувките трябва добре да обхаващат крака и дори малко да стискат, като с времето при игра те ще се отпуснат и ще приемат формата на крака. Добре е да ги поносите известно време преди да играете с тях, така ще си спестите мазоли и подбити пръсти.

Избора на обувки за футзал и мини футбол не е толкова сложна задача, имайки в предвид, че сега на пазара се предлага голямо разнообразие от такива обувки. Така всеки любител на футбола може лесно да избере подходящите за него обувки в зависимост от цената и потребностите. Качествени футзал обувки и обувки за мини футбол на изкуствени настилки, както и футболни обувки за тревни настилки може да намерите в Kelme-Bulgaria.Com и в спортен магазин Cougar-Sport.Com

Приятна Игра!