Полицаи „случайно“ застреляха майка на пет деца | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ЧИКАГО
Полицаи „случайно“ застреляха майка на пет деца
Заедно с нея загинал 19-годишeн младеж, който вдигнал семеен скандал и заради когото била извикана полиция

27 Декември 2015 10:50
0

принтирай

|

текст

Полицейски патрул застреля в Чикато 55-годишната Бети Джоунс и 19-годишния й син Куинтоние Легрийр – съобщи „Чикаго трибюн“

Стрелбата е станала през нощта в събота – на 26 декември. Млад човек се опитал след семеен скандал да проникне в дома на баща си с бейзболна бухалка, но той извикал полиция. Той извикал полиция и когато пристигнала патрулната кола Легрийр се нахвърлял върху тях, а те открили огън. При стрелбата Куонтоние бил убит, а съседка – Бети Джоунс – била нарена. По-късно тя починала в болницата.

Полицията поднесла съболезнования на семеството на загиналата майка на пет деца и 10 внуци. Участвалите в полицейската операция служители били отстранени от служба.

Chicago police kill 2 during domestic disturbance call https://t.co/Pz9KYDbZCE pic.twitter.com/VkOltuhgeg
— CBS News (@CBSNews) December 27, 2015

 

От 2014 г. набира сила вълна от протести, предизвикани от жестовите действия на служителите на реда, в резултат на които загиват множество невинни и нев оръжени американци – най-вече от афроамерикански произход.Най-сериозни последствия имаха събитията в град  Фъргюсен, където на 9 август 2014 бе убит 18-годишния чернокож младеж Майкъл Браун. Полицаят, Дарън Уилсън, който натиснал спусъка, беше оправдан в съда.