Дупето – новото лице на звездите | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

„Имиджът отзад (Behind-sight) днес е всичко“ – коментира светският хроникьор и това не е нещо ново. Онова, което все още не знаят американските жени е, желанието да приличат на задниците на своите идоли е доста скъпо удоволствие и изисква доста сложни процедури, поради което имплантите и лифтинга на задните части вече се нареждат съответно на второ и трето място сред най-скъпите пластични операции на 2015. Това поне показват официалните данни на Американското дружество на пластичните хирурзи (ASPS).

Все още първото място се държи от силиконовите бюстове, но ако се запази тенденцията от тази година, до средата на следващата година ще има драматична смяна на върха. За една година операциите на задни части са регистрирали ръст от 98 процента или общо 1863 хирургически намеси с импланти, а лифтингите на задници са се увеличили с 44 процента – или 2438 случаи.

Един от водещите пластични хирурзи на тази женски атрибут д-р Матю Шулман очаква през следващата година да разкраси най-малко 300 светски задника – при само 14 операции през 2014.

Средната цена на една такава операция е $13 000, а средната й продължителност – три часа и половина.

Най-големи фанатици на задните си части са жените в Ню Йорк, следвани от Чикаго. Пациентките почти винаги носят снимки на задника, който биха искали да притежават, като най-популярни за „бразилския тип дупета“.

Вече съществуват звездни мостри, които носят имената на техните притежателки и които служат като точен ориентир за предпочитанията на клиентките:

 

– Задник Ким Кардашиан – „голям и издаден“ (“big, with projection”),

– Бионсе – „дебел и сочен, стил Бионсе“ („succulent Beyonce-style)

– Дженифър Лопес – голям и мускулест  (“big and muscular”)

– Ники Минаж – „голям и с едри бедра“ (“big hips, too”)

– София Вергара – „пропорционално сладострастие (“proportionate voluptuousness”)

– Джесика Бийл – „закачлив и пенлив като шампанско“ (“perky and bubbly Champagne”)

 

Тази година много модни са също така т.н. футболни майки от Апър Ийст Сайд (Upper East Side soccer moms) – най-скъпият район на Манхатън край Сентръл Парк. Това означава комплексна хирургическа намеса, която включва увеличаване на задника, свиване на корема, лифтинг на бюста и липосукция. Средната цена на процедурата – $17 500.

„След десет години ако нещата се развиват в сегашния тренд ще се върнем отново към атлетичния имидж отпреди пет години“ – коментира д-р Шулман.