Тенденциите в кухнята за 2015

2
Добави коментар
vassilena
vassilena

Вече има захар, направена от 24-каратово злато, с която да си подслаждате живота, придавайки му блясък.

Злато

След като години наред индустриалният дизайн от една страна и рустикалният шик – от друга доминираха кухненския дизайн,  новата мода е златото. От кафе-машините до айфоните – златото навлиза във всекидневинето и се настанява като устойчива тенденция – тенджери, мивки и обков – всичко блести.
Швейцарците дори създадоха златни захарни бучки, които минаха всички проверки за безопасност на храните. Те са създадени от 24-каратово злато и вървят по три в опаковка. Да ви е сладко!

 

 

Мултифункционалните уреди

Забравете за телените бъркалки и мраморните хаванчета за смилане на подправки, които бяха толкова шик доскоро. Професионалните мулти-устройства са на ход – те пестят място, време и пари. Защо да купувате три различни уреда, като може да имате един, съчетаващ множество функции? Фирмите се надпреварват да представят мултикукъри в целия регистър от достъпно до скъпо.

 

Професионалисти у дома

Модата на професионалното готвене у дома всъщност не е нова, това е тенденция от няколко години, която по всичко личи, ще се запази.  Като акцентът няма да е толкова върху възможността у дома да приготвяме молекулярна кухня, колкото до това да си правим собствена крафт бира, собствен кафе-микс, за който да ни завиждат и опитните баристи, и чаена бленда, постигната с технологични средства. Скоро може би ще видим и кухненско оборудване по дизайн на някой амбициозен домашен майстор.

 

 

Ретро шик

Ретрото винаги е на мода, в сегашния си вид то ни се представя като микс между винтидж и модерн. Най-добре проведеният дизайн играе с пастелните тонове и приглушените цветове, редувайки с модернистични елменти, превръщайки всяка кухня във вълнуващо и интересно място.