Ад под небето в Дубай

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Огромният пожар, обхванал 63-етажен петзвезден хотел, не осуети новогодишните фойерверки в столицата на лукса…

Ако сте твърде млади, за да помните филма „Ад под небето“ (Towering Inferno, 1974), сега можете да го гледате по новините. В навечерието на новата 2016 г. в Дубай се разрази огромен пожар в луксозния хотел „Адрес“, който беше обхванат от пламъците по цялата си дължина.

Инцидентът не се оказа достатъчна причина властите да спрат планираното грандиозно шоу с фойерверки, с което столицата на лукса конкурира новогодишната заря в Сидни.

Изгорелият петзвезден небостъргач се намира в близост до най-високата сграда в света „Бурж Халифа“. Предварителните данни сочат, че огънят тръгнал от 20-ия етаж около 21,30 ч. Чула се експлозия, сметната от очевидци за начало на илюминациите, докато не се появили пламъците, които се разпространили светкавично, буквално за секунди.

Сградата била евакуирана, като по първоначална информация на властите има поне 15-ина леко ранени. Не се изключва версията за терористичен атентат, каквито очаквания имаше и в други големи градове по празниците, поради което тържествата за Нова година на обществени места протичат при извънредни мерки за сигурност.