Сахаджа Йога

7
Добави коментар

Шри Матаджи в Какстън Хол, Лондон за Кундалини – 10.07.78 г.

„Вашето здраве естествено се подобрява, защото живата сила, която работи чрез парасимпатикуса, започва да действа, когато стигнете до източника на живата сила.

Вашето кръщение се случва, тоест вашата фонтанелна кост, която на санскритски език се нарича Брахмарандра, се отваря. Това означава, че вие се отваряте към Брахма, тоест към финото, към фината Всепроникваща сила на Бог; Брахма излиза.

И тази сила се отваря към това и вие го осъзнавате, чрез което ставате колективно съзнаващи. Седейки тук долу, можете да почувствате вибрациите на друг човек. Седейки си тук долу, можете да лекувате хора.

Седейки тук долу, можете да събудите Кундалини, но за Реализацията не можете, защото за Реализация трябва да се помоли. Тя си има собствен протокол. Вие трябва да почукате на вратата. Ако се мислите за велики, Реализацията не идва при вас.

Ако си мислите, че сте я открили, Реализацията казва: „Хайде, давай.“ Но вие трябва да помолите: „Не, аз искам да я получа.“ И я получавате. Вие трябва да поискате. Трябва да почукате на вратата. Ако не го направите, ако не помолите за това…

Стигнали сте, виждате я, имате пълна свобода за това. Не можете да бъдете насилени. Не можете да имате хора, които ви хипнотизират за това. Не, не можете. Тя е абсолютна свобода.

Дори когато получите Реализацията, вие имате абсолютна свобода да паднете или да се издигнете, защото свободата е нещото, което трябва да имате. И как можете да отнемене нечия свобода, за да му дадете свобода? Не можете. Така че първото нещо, което идва при вас с това, е дали искате да я имате, или не.

Това е първата свобода, която Бог ви е дал – да виждате правилното и грешното; и да видите, че ще минете отвъд това. Той няма да ви отнеме свободата, след като веднъж ви я е подарил. И това е изцяло на умствено ниво, а после е цялостна система – познанието и етиката.“

Like this:

Like Зареждане…