Шокиращо! Лекарка се подлага на операция за смяна на пола! Вижте защо!

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Мира Станойчик от Горни Милановац, Сърбия, решила да си направи операция за смяна на пола. Жената е стигнала до това решение защото смята по-ранното пенсиониране за дискриминация. Според нея е недопустимо и обидно да се разрешава на мъжете да работят повече от нежната половина на човечеството. Мира работи като лекар и смята, че все още има достатъчно сили, за да продължава да практикува професията си. Но, законът е категоричен: според него тя не може да продължава да ходи на работа и трябва да се пенсионира.

Advertisement:

В знак на протест доктор Станойчик е подала молба за смяна на пола, съобщават от rozali.com. Нейният колега, който трябва да извърши хирургическата интервенция споделя, че за първи път имат подобен случай. Той разказва, че пациентите му са прибягвали до тази крайна мярка по най-различни причини, сред които са медицински или психологически, но за първи път му се случва да има молба за промяна на пола по икономически. Самата интервенция изисква доста време, като е ангажиран цял екип от експерти, които трябва да

дадат своята оценка. Процесът по смяна на пола продължава минимум две години, като освен хирургическата операция и реконструкция се извършва и хормонално лечение и постоянна консултация с психолог. Но, това съвсем не притеснява доктор Мира Станойчик, която твърдо стои зад позицията си и няма намерение да отстъпва назад. Тя е категорична, че ранното пенсиониране на жените ги поставя в изключително неравностойно положение и очаква законодателите в Сърбия да реагират по някакъв начин.