Мексиканска кметица бе убита 5 часа след като зае поста | Temaonline.bg

2
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

НАРКОМАФИЯТА
Мексиканска кметица бе убита 5 часа след като зае поста
Хисела Мота обеща по време предизборната кампания да се справи с мафията и затова бе избарана на този пост

03 Януари 2016 20:53
0

принтирай

|

текст

Група въоръжени нападатели застреляха днес Хисела Мота – кмет на мексиканския град Темичко, в щата Морелос в централната част на страната, съобщава в. „Хорнада“.

Убийството е извършено в дома на кметицата, която съвсем наскоро встъпи длъжност. Престъпниците нахлули рано сутринта в дома й, като разбили вратата, след което открили огън. Мота и други двама души, които са живели в къщата, са загинали на място.

Според мексиканските медии, убийците са задържани, двама от тях са убити, докато се опитвали да избягат от полицията. Мотивите за убийството се изясняват от полицията.

Автомобилът на кметицата пред дома й
––––––––––––

Убийството бе извършено пет часа след като тя встъпи в длъжност и по-малко от 24 часа след като властите в щата Морелос обявиха началото на специална операция „Делта“ по контрол върху обществената безопасност. В нея участват 600 представители на федералните и регионалните полицейски сили.

Гражданите на Темичко отново са в шок
–––––––––––––

Темичко е град на около 90 км от столицата Мексико Сити, печално известен в организираната престъпност и наркотрафика – проблеми, които Хисела Мота обеща да реши, заради което бе избрана за кмет.

Губернаторът на щата Грако Рамирес се закани с драстични мерки срещу престъпността и обями, че „няма да има милост“. За последните 10 години  повече от 100 000 души са станали жертва на наркомафията и организираната престъпност.