Изобретиха преводач за бебешки плач

1
Добави коментар
sexymotherbg
sexymotherbg

Мобилно приложение може да разпознава настроението и здравословното състояние на бебето по плача му, съобщи „Фокс Нюз“. Преводачът на бебешки плач (The Infant Cries Translator) е разработен в Националната тайванска университетска болница.

Системата използва база данни от над 200 000 записани проплаквания на над 100 новородени, събирани през последните 2 години. Анализ на честотата на отделните звуци е използван от лекарите Чан Чуан Ю и Чен Си-Да, за да отделят различните възможни състояния на базата на акустиката. Приложението до 15 секунди показва дали детето е гладно, нещо го боли, памперсът му е мокър или му се спи. Програмата е точна на 92% при бебета на възраст под 2 седмици.

Колкото повече порастват толкова по-неточни са резултатите на системата. Според създателите няма смисъл тя да се използва при над 6 месечни малки и е най-полезна за хора, на които това е първо дете. Преводачът обаче продължава да трупа данни в своята база, а притежава и алгоритъм, чрез който може да приеме персонални настройки за различните малчугани. Той е достъпен в App Store-a на смартфоните с операционна система „Андроид“, както и за „Айфон“-ите на „Епъл“

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари