Кошмарът на репортера – излагация в ефир | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

КОНФУЗ
Кошмарът на репортера – излагация в ефир
Американска ТВ-репортерка от Fox7 импровизира да произнесе името на тайландския остров „Пукет“ и резултатът изчерви зрителите

04 Януари 2016 16:29
0

принтирай

|

текст

Това е кошмарът на всяка ТВ- или радио репортерка в пряк ефир: да каже нещо, което да прозвучи вулгарно, без да има шанс да се поправи.

Още по лошо е, когато не знаеш точно какво казваш и се опитваш да импровизираш, а от това се получава страхотен гаф.

Точно това се случило с репортерката на Fox7, която се включила пряко от Тексас и която трябвало да произнесе името на световно известния тайландски остров Пукет. Но който тя за нейно съжаление не знаела и когато трябвало да го прочете, се поколебала и след това импровизирала. По абсолютно непохдодящ начин, който mot à mot  (мотамо) прозвучал като онази вултарната четирибуквена английска псувня fuck it!

В интерес на истината тя я произнася леко завоалирано като „факет“, но резулаттът е същият.

Тя се опитва втори, и трети път – ефектът е същия. Налага се да се намени продуцентът зад кадър, за да я извади от конфузната ситуация. Но ефектът вече е постигнат.

 

 

Видеото е заснето от зрителка в Тексас и след това бе качено в YouTube. За да се превърне във вирусна новина. 

Дори това да я направи „анонимна знаменитост“,  това едва ли ще я утеши. А няма съменние, че ще помни този гаф цял живот. 

Ето ви конкретен пример от нашата медийна действителност. 

Вестник „Преса“ вече го няма, но гафовете му ще се помнят и ще веселят гилдията още дълго.

В понеделнишкия брой на вестник от 13 август 2013 на втора страница бе публикувана карта на софийските квартали, в който един от тях бил прекръстен с доста звучно име.

 

Макар че всеки брой минава през петстепенен редакторски контрол и би трябвало да има поне читатели в редакцията, грешката в в броя така и не била открита чак до обяд на следващия ден, когато една вярна читателка обърнала внимание на главния редактор Тошо Тошев. От което той побеснял и по стар навин разпоредил вътрешно разследване. Което завършило с извинение на следващия ден: 

…..“Както и досега, въпреки неволните си грешки, в. „Преса“ ще продължи да бъде радетел и трибуна за чистия и грамотен български език, което, надяваме се, оценяват и нашите читатели- 

Резултатите от оценката вече са известни.