Различната форма на ноктите

1
Добави коментар
Glushkov
Glushkov

Съществуват много различни варианти на оформяне на ноктите. Разбира се всеки един от тях има както предимства, така и недостатъци. Ключовото в избора на формата обаче е да се спрете на такъв тип оформяне, което да отговаря на вашето излъчване и индивидуални предпочитания. Тук избрахме да ви представим четири от най-известните модели за оформяне на ноктите.

Бадемова форма

Започваме с може би най-актуалната форма през последните месеци, която предизвиква сериозен интерес. На бадемовата форма се спират все повече известни личности, които пък диктуват модните тенденции. „Бадемовите” нокти, създават усещане за сексапил и женственост. Тяхната поддръжка е значително по-лесна от тази на квадратните нокти, защото тук ноктите са заоблени и леко изпилени отстрани. Освен казаното до тук, бадемовата форма, с типичната за нея средна дължина,  изглежда съвсем естествено на ръката.

Квадратна форма

Квадратните нокти също са доста предпочитани от младите момичета. Те изглеждат нежно на ръката и са подходящ избор за различни поводи. Тъй като за тях е характерна по-голямата дължина обаче, трябва да бъдете подготвени, че е възможно често да се закачат и чупят. Затова е добре да знаете, че една пила в чантата винаги би ви била от полза.

Кръгли нокти

Този тип оформяне на ноктите е съвсем лесно и спокойно може да го упражните в домашни условия. Много жени и момичета, чийто нокти са тънки и лесно чупливи, се спират на кръглите нокти.  Дължината обикновено не е голяма и връхчета са заоблени. Това са две от предпоставките за по-голяма издръжливост на ноктите при този вариант на оформяне.

Остри нокти

Острите нокти изглеждат доста екстравагантно и въпреки че са модерни, не всяко момиче би се осмелило да си направи такъв тип маникюр. Така оформени ноктите сякаш носят усещане за агресивност и в никакъв случай не придават нежност или елегантност на ръката. Ако искате да бъдете максимално различни със сигурност това е вашият тип маникюр. Имайте предвид, че е почти невъзможно да постигнете тази форма на ноктите сами и най-вероятно ще се наложи да посетите маникюристка.

 

декември 22, 2015