В Гърция: Тази комедия с Бербатов трябва да спре

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

ПАОК не може да използва максималните възможности на българския нападател

ПАОК вероятно е още един отбор, в който Димитър Бербатов не успя да се впише подобаващо. С пристигането си в Гърция българският нападател предизвика фурор, но сега мнозина го критикуват и определят играта му като непродуктивна. 

В анализ на сайта Sports DNA обаче, журналистът Ставрос Колката изрази остра позиция относно неумението на гръцкия ПАОК да извлече максимума от българската си звезда Димитър Бербатов, пише Football24.bg.

„За мача срещу Шкода Ксанти (б. а. – срещата беше отложена заради заснежен терен) Бербатов не беше записан сред титулярите. Може би Тудор щеше да се оправдае с факта, че е предпочел Стефанос Атанасиадис, които тича повече. Може би ще кажете, че Бербатов се разхожда на терена. В отбора обаче има още деветима, които могат да бягат“, пише Колката. 

„Другият проблем, който виждам е, че Димитър трябва да прави по 30 крачки назад, за да получи топката вместо останалите футболиста да организират атаките, а той да стои само пред и в наказателното поле. Писна ми от това ПАОК да не може да използва правилно доказани играчи. Преди Бербатов в клуба бяха Бибрас Натхо и Кристиан Нобоа, като лоследният беше окачествен като „турист“. ПАОК да не е летен курорт? Тази комедия с Бербатов трябва да спре“, се казва още в материала.

Видео: Първите тренировки на Бербатов в Солун

Междувременно в другия край на света очевидно проявяват интерес към българския нападател. Австралийските медии наредиха българина до звездите, които биха могли да вдигнат нивото на местната „А“ лига. 

„Времената на Алекс дел Пиеро и Шинджи Оно са отдавна отминали и има спешна нужда от привличането на още играчи с подобен имидж и качества. А първи в списъка е Бербатов“, пише The Roar, който смята, че българинът би се вписал добре в тима на местния „Аделаида Юнайтед“.

Източник: Football24.bg