Индукционен котлон единичен UNOLD 58215

1
Добави коментар
dodo-kids
dodo-kids

Индукционен котлон единичен UNOLD

  

Принцип на работа:

Индукционните котлони, за разлика от останалите котлони загряват директно съда за приготвяне на храната, без да имат нагряващ елемент.Това се получава чрез силен високочестотен електромагнит, който създава електромагнитно поле и чрез индукция загрява съда.Топлината генерирана в съда се предава на съдържанието му.Нищо извън съда не е засегнато от магнитното поле – в момента, в който съдът се свали от котлона или той бъде изключен, нагряването спира.За готвене с тези котлони са необходими железни или стоманени тенджери и тигани, изключват се керамични, стъклени или алуминиеви съдове.

Предимства

* Енергийна ефективност – Индукционните котлони са значително по-икономични от другите електрически котлони. Енергията, която изразходват е малко по-малко от нормалните плочи, но освен това тя се изразходва до два пъти по-ефикасно. Това се дължи на факта, че се загрява директно съда, а не загряващ елемент, който чрез топлообмен (при който има загуби) да предава топлина на съда. Като цяло индукционните котлони са около два пъти по-икономични от останалите електрически котлони.
* Контрол – Загряването става веднага след включване на котлона и поставяне на съда – подобно на газовите котлони не се налага да се изчаква загряване на загряващ елемент. Също така промените в силата стават веднага след като завъртите копчето.
* Безопасност – Самият котлон е студен и дори на най-голяма мощност не се затопля. Това означава, че вие (а и малчуганите около вас) няма как да се изгорите на котлона. Внимание – съдът с храната е топъл!
* Комфорт – Тъй като не се губи енергия за самото затопляне на съда, вашата кухня като цяло ще бъде по-хладна отколкото със стандартните електрически или газови котлони.
* Чистота – Тъй като самият котлон не се загрява, няма как нещо да капне, да загори и мирише и след това да се налага дълго търкане докато се изчисти.
* Бързина – 500мл. кипва за 1 мин.

Важно!

* Индукционният котлон е предназначен само за приготвяне и затопляне на хранителни продукти с използване на подходящи съдове.
* Да не се използва индукционният котлон за претопляне и затопляне на лесно запалими, вредни за здравето, лесно изпаряващи се или подобни течности и материали.

* Продукта не е предназначен за продължителна употреба!

Индукционният котлон UNOLD 58215 е предназначен за домашна употреба. Разполагате с висококачествено стъкло-керамично покритие за готвене. Разполагате с 8 изходни нива на мощност от 400 W до 1800 W и 6 температурни нива от 60°С до 240°С. Индукционният котлон е снабден с автоматична функция за разпознаване на подходящи съдове за готвене с индукция, функция за автоматично изключване след 2 часа, функция за автоматично включване при внезапно спиране на електрическото захранване и 99 минутен таймер за готвене. UNOLD 58215  разполага със защита против прегряване

 

 

 

Характеристики на индукционният котлон UNOLD 58215:

Мощност: 1800 W

Захранване: 220-240 V, 50/60 Hz

Висококачествена и устойчива на надрасквания стъкло-керамична повърхност за готвене с големина 270 х 270 mm

Нагряването на индукционният котлон отнема само няколко секунди, което ви позволява да спестите до 55% от времето за готвене в сравнение с конвекционалните котлони

8 степени на мощност на индукционният котлон (от 400 W до 1800 W )

6 степени за настройка на температурата от 60°C до 240°C

LED индикаторни светлини

Бутон за включване и изключване

Бутони за настройка на работната температура

Бутон за избор на функция

Таймер (99 минутен) за автоматично изключване след приключване на работният процес

Функция за автоматично разпознаване на подходящи съдове за готвене с индукция

Функция за автоматично изключване след 2 часа

Функция за автоматично стартиране след внезапно спиране на електрическото захранване

Защита против прегряване

Крачета против хлъзгане за по-голяма стабилност на индукционните котлони

Подходящи съдове с диаметър на дъното от 12 до 24 см

Лесен за употреба и почистване

Цвят: черен

Размери: 292 x 345 x 580 mm

Тегло: 2,2 kg

Гаранция: 24 месеца!