Microsoft дърпа шалтера на IE 8,9 и 10 | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

LONG LIVE MS EDGE
Microsoft дърпа шалтера на IE 8,9 и 10
Компанията спира поддръжката на старите браузери и оставя актуализацията само Microsoft Edge

06 Януари 2016 18:42
0

принтирай

|

текст

Microsoft прекратява обслужването на Internet Explorer 8, 9, и 10 от 00.00 ч. на 12 януари, когато ще бъде пуснат  финалният патч – съобщи компанията от Редмънд.

Краят на сервиза за старите версии на браузерите на компанията означава, че Internet Explorer вече няма да получава актуализации за поддържане на сигурността и техническа поддръжка, поради което всеки, който ги използва рискува да стане жертва на хакерски атаки.

Последният патч ще съдържа най-новите фиксове за бъгове. Освен това даунлодът ще съдържа и предупреждението  „End of Life“ и напомнянето  потребителите да свалят да се ъпгредват до IE 11 или Microsoft Edge – новата версия на Internet Explorer, вграден в Windows 10.

Microsoft анонсира края на IE 8, 9, и 10  още на 24 август м.г.  Преди това през март компанията даде на браузера статут „legacy“, което означаваше, че той ще остане да съществува само заради честта на компанията. Въпреки това няколко милиона ще продължат да ползват браузера. Те обаче ще бъдат изложени на допълнителен риск, затова надеждите на Microsoft  са потребителите поне да актуализират версията си. Или да преминат към друг барузър.