За антибиотиците и пробиотиците БИО ИН

1
Добави коментар
visionbg
visionbg

Начална страница

Детайли

Категория: Vision

 Ние сме потопени в свят от микроорганизми ( бактерии, гъбички, протозои),  които са невидими, но имат решаваща роля за нашия живот. Те са около нас и вътре в нас. Човешкото тяло е контейнер за бактерии. Тяхният брой е  40  трилиона. Най-голям брой бактерии се намират в храносмилателния тракт – тънките черва и дебелото черво. По-голямата част от тях са полезни за човека. Те участват най-активно в разграждането на храната, която поглъщаме. Хранейки се, ние изхранваме бактериите, намиращи се в нас. Много инфекциозни заболявания се причиняват от патогенни бактерии, които се развиват неконтролируемо. С откриването на антибиотиците този проблем изглеждаше решен. 

 

Бактериите, причиняващи инфекции, обикновено не са резистентни към антибиотиците. Вредните бактериите обаче мутират, те се защитават и адаптират към действието на антибиотиците. С прилагането на антибиотик, който унищожава нерезистентните бактерии, се създават благоприятни условия за развитието на тези супербактерии. Създаването на такива супербактерии е животозастрашаващ проблем. В много случаи срещу тях няма медикаментозна защита. Световната здравна организация алармира за този проблем. За „създаването” на тези резистентни бактерии голяма роля имат хората. При отглеждането на животни и птици, чието месо или мляко, яйца и др. се използват за храна на хората, се използват антибиотични продукти. В храната на малките животинки се добавят различни антибиотици, за да се предпазят от заболявания и да се намали тяхната смъртност. Съкращава се времето за отглеждане, намалява се себестойността, бизнесът се разраства. Консумацията на пилешко месо се увеличава.  Но се увеличава и броят на хората, които при заболяване не могат да се излекуват чрез антибиотици. Проблемът търси решение.

Едно от направленията, в които се работи, е стратегия на мирното съществуване на всички бактерии, като се контролира развитието на патогенните бактерии до ниво безвредно за здравето ни. Подобряване състоянието на вътрешната ни защита – имунната система, чрез създаване на среда, благоприятна за развитието на полезните бактерии в храносмилателния тракт. Полезните бактерии участват най-активно в разграждането на храната, която поглъщаме. Хранейки се, ние изхранваме бактериите намиращи се в нас. Преобладаващият брой бактерии определя и нашите вкусови предпочитания – сладко, солено, кисело. Ние сме здрави и се чувстваме добре, само когато преобладават по количество бактериите, с които ние живеем в симбиоза, т.е. полезните за нас. Те са нашите естествени защитници. Така няма да се налага използването на антибиотици, които практически убиват наред и полезни и вредни бактерии и създават неминуемо условия на дисбактериоза – пълно разстройство на бактериалния баланс. Един пример за полезни бактерии, които години наред са пазили здравето и дълголетието на българите, са Лактобацилус Булгарикум, намиращ се в естественото българско кисело мляко. С използването на сухи млека от небългарски произход, добавянето на консерванти и неизвестни закваски това обаче е вече почти само история.

Едно решение е създаването на продукти, които съдържат полезни бактерии – пробиотици и които да се приемат паралелно с храната. Тази идея има вече практическо решение от няколко поколения разработки. За да се постигнат ефектите на заселване и размножаване на полезните бактерии в червата, е необходима технология, която да ги защитава до достигане на благоприятната за тях среда – тънките черва и най-важното да присъстват трайно в дебелото черво. За сега пробиотиците, т.е. „насочените към живота” се считат най-перспективното решение за борба със заболяванията чрез профилактика, а не чрез лечение.

 Пробиотици от пето поколение са уникална  разработка на компания „Вижън”. Те са резултат от усилията на учени от 6 университета в Европа и САЩ. Програмата BIO IN е напълно съобразена с физиологията на човека. След щателна проверка са включени комбинации от бактерии, които взаимно се допълват, капсуловани са в защитно покритие, осигуряващо защита от киселинната среда на стомаха и са подсигурени с кобиотици – хранителни ферменти, така че да се осигури трайното им населване в чревния тракт. Програмата e 120 дни – период, за който се обновяват червените кръвни клетки – основните транспортни средства в кръвта.  Тя стартира с билков продукт, целящ изчистване и подготовка на червата за новите обитатели, полезните за нас бактерии. Още едно изключително предимство на тази програмата BIO IN е гаранцията за активността на бактериите в посочения срок на годност на продукта.  Със завършването на програмата микрофлората на организма се възстановява, имунитетът укрепва, подобрява се усвояването на храната и общото състояние на организма. Програмата е в няколко варианта: за жени, за мъже, грижа за костната система, дихателната система, свръхчувствителност.

Очистването и доброто състояние на стомаха и червата се отразява видимо на външния вид, теглото, кожата и косата. Подмладяването започва отвътре и се проявява навън. Така се усеща и въздействието върху работоспособността и концентрацията.

Вижте защо са нужни пробиотиците в следното видео: “ target=“_blank“> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте видовете бактерии и кои университети са участвали в създаването на програмата (на руски език): “ target=“_blank“>“ target=“_blank“>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тези уникални продукти през месец януари 2016 година са на промоционални цени!