New York Stock Exchange (NYSE) забранява “стоповете“

7
Добави коментар
borsi
borsi

От началото на февруари New York Stock Exchange (NYSE) спира да приема поръчки за ограничаване на загубите, така наречените Stop-Loss Orders. Стоповете са предварително зададена поръчка за закриване на дадена дълга или къса позиция при подминаване на определено ниво на пазара, което представлява заплаха за инвеститорите. 

Въпреки това изпълнението на подобни ордери не е гарантирано когато търговията на борсата спре или ако цената просто прескочи посочената от инвеститора позиция на ордера.

В специално писмо известния търговец Лари Уилямс (който е и патрон на българска организация на трейдърите), сочи, че забраната ще се отрази и на платформите на брокерите, тоест ако на платформата на вашия брокер има възможност за подобни ордери, забраната на New York Stock Exchange ни най-малко не бива да безпокои търговците, защото ордерите ще бъдат изпълнени от самия брокер на чиито сървъри са записани поръчките.

Моето лично мнение е, че тази забрана едва ли ще издържи много, защото ще стане обект на атаки и пред съда, от страна на голям брой инвеститори, но дори да греша, едва ли имаме повод за безпокойство.