Свинско със зеле и за десерт: изненада!

3
Добави коментар

В тези тежки зимни дни, в които с желание се прибираме вкъщи на топло, ви предлагам да заложите още повече на семейния уют и топлина. Освен естествено с домашен декор, семейната топлина се постига и с вкусни гозби. Какво по- хубаво от ухаеща на вкусно ястие кухня и доволни лица.

А когато говорим за зима, може би всички мъже се сещат и за кисело зеле. Именно затова, днес реших да ви припомня една традиционна рецепта.

Свинско с кисело зеле:

700гр. свинско месо, шарено

1 кисела зелка

1 чаена чаша олио

бахар, сол, червен пипер, дафинов лист, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете зелето и свинското и ги сложете в голяма тенджера. Добавете всички подправки и налейте вода до покриване на продуктите. Сложете на котлона, до омекване на киселото зеле. Обикновено това отнема около два часа, като е важно да следите ястието да не загори и да доливате вода при необходимост.

При омекване, изсипвате в тава и печете около 40 минути на 200 гр. Добър апетит!

Шоколадов мус

250 гр. шоколад

50 гр. масло

4 яйца

щипка сол

Начин на приготвяне:

Начупваме шоколада, добавяме маслото и две лъжици вода. Слагаме на водна баня и добавяме солта. Натих огън оставяме до получаване на еднородна смес. Отстраняваме при готовност.  Отделяме белтъците от жълтъците, като в отделен съд разбиваме белтъците на сняг. Бием жълтъците с вече готовия шоколадов крем и добавяме 3 супени лъжици от разбитите белтъци.  След това много внимателно смесете с останалата белтъчна смес. Сложете за час в хладилника, разпределен в купички. Да ви е сладко!