Здрави през зимата! Мисията възможна!

3
Добави коментар
stuklen
stuklen

Да запазим здравето си през зимата е истинско изпитание. Но не е невъзможно да сме здрави, ако се придържате към определи правила с помощта, на които …

Да запазим здравето си през зимата е истинско изпитание. Но не е невъзможно да сме здрави, ако се придържате към определи правила с помощта, на които да укрепим имунитета си през зимния период на годината. Придържайки се към 4 прости съвета и ще задържите болестите далеч от вас, както и ще увеличите имунитета си.

1. Хранете се здравословно! Това през зимата никак не е лесно с всички тези празници. Сред толкова много поводи за празнуване никак не е лесно да поддържаме  здравословен режим на хранене.  Добре е да се избягва прекомерната концентрация на алкохол, както и  преяждането. Големият прием на храна ще увеличи не само теглото ви, но и ще накара цялото тяло да работи при усложнени условия. Многото захар, алкохол и тестени храни  ще нарушат крехкия баланс в чревната микрофлора.Така ще станете по- податливи на вирусни инфекции.

2. Погрижете се за здраве на очите! Сухи очи през зимата измъчват много хора. От това неприятно усещане страдат, както хора без проблем със зрението, така и носещите контактни лещи. За да се намали дразнението е добре да използвате подходящи капки за очи, предписани от вашия лекар.В повечето случаи  сухите очи се причинява от обезводнение на целия организъм, затова приемайте и повече вода. Снегът също не е полезен за зрението. Прекомерното му наблюдаване води до умора на окото. За да се избегне е добре на интервали от 20 минути да поглеждате нещо цветно.

3. Грижете се за психичното си здраве! Празниците са щастливо време за някои, но за тези, които са загубили любим човек наскоро раните от загубата са все още твърде силни. Празниците са идеалното време да си спомнят и да поговорим за семейството, ако имате някакви емоционални проблеми. Някои хора се чувстват отпаднали и неработоспособни през студените и мрачни дни на зимния период. Това състояние е известно в медицинските среди като сезонно афективно разстройство. За да се справите с него е препоръчително да отидете на почивка някъде, където е слънчево, ако е възможно, разбира се. Ако нямате подобна възможност, е добре да отделите повече време за спорт и разходки сред природата.

4. Спортувайте! През зимния период  е трудно да се спортува навън, заради студа и снега. Един добър начин да останете във форма, са тренировките на закрито. През студените месеци възможностите са много повече, отколкото сте предполагали. Чудесен вариант е да спортувате в близката фитнес зала, а защо не да се запишете на танци, пилатес, йога или просто да поплувате в закрит басейн. Добре е да изберете подходящи витамини и добавки през зимата, тъй като това може да помогне и предотврати всякакви заболявания.

Тагове зима | здраве

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!