Момче почина от прекалена злоупотреба с деодорант

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Англичанинът Томас Таунзенд (16) е починал, след като вдишал газовете от струята деодорант, който използвал, за да се хигиенизира – съобщи The Sun.  

Тийнейджърът измислил „оригинален“ начин да поддържа хигиената на тялото си, като вместо да се къпе той се „дизенфикцирал“ с аерозолен деодорант. „На седмица той изразходвал по един деодорант, който пръскал обилно върху себе си, вдишвайки голяма част от аерозолите“ – се казва в заключението на съдебните медици.

„Изобщо нямах представа за тази негова мания, макар че съм се питала, защо стаята му е пълна с празни деодоранти“ – споделила майката Сали Таунзенд.

Томас починал мистериозно на 29 август, когато бил открит паднал на колене в стаята си в Дома за юноши „Ред Лодж“ в района на Милфийлд, град Фолкстоун.  Възпитателките в дома казали, че той не се къпел, а се пръскал деодорант, след което мажел тялото си с афтършейф – за да премахне миризмата на мръсно тяло.

Домът за юноши „Ред Лодж“, в който починал Томас Таунзенд
––––––––––––

Съдебните лекари установили, че смъртта е настъпила вследствие на отравяне на организма от натрупване на летално количество газ бутан. След смъртта му в стаята му били открити 42 празни флакона от деодоранти. 

Той живеел в приемно семейство, но от пет години е в дом за юноши, тъй като не се разбирал с новите си родители. Томас често изпадал в депресивни състояния и стигал до ексцесии, при които се самонаранявал. Но никога не е посягал на живота си.

Няколко седмици след смъртта си е трябвяло да постъпи в колеж, тъй като иначе ученето му вървяло и бил интелигентно момче. Искал да стане ветеринанер лекар.