Интериорно вдъхновение от красивата плажна къща на Michael Kors

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Не трябва да бъде изненада за никого, че изумителния стил на топ дизайнерите се простира далеч отвъд модните им колекции. Това да притежаваш усет за красивото никога не се проявява само в една област. Моделиерите виждат света с други очи. Те разбират пропорциите и големините, възприемат цветовете, наслагват детайлите, знаят как правилно да облекат тялото или да изпълнят пространството. Затова не е и странно, че именно модни дизайнери са собствениците на някои от най-стилните и красиви домове, които сме виждали.

Michael Kors е известно име в модната индустрия. В разцвета на силите си, на върха на кариерата си, обичания дизайнер е предпочитан не просто от редица знаменитости, но и от бурна група почитатели, които нетърпеливо очакват всяка колекция чанти, палата и рокли. Оглавявайки класациите във всяко едно отношение, едноименния му моден бранд жъне успехи и признание с всеки изминал сезон, превръщайки се в печеливша модна империя. Това позволява на Майкъл удобството да има домове на различни места, където да почива и отмаря в и без това малкото си свободно време или да работи по новите си колекции.

Но къде се случва магията? Къде се раждат гениалните дизайни, които виждаме по подиума? Неведнъж Корс е споделял, че най-добре работи на усамотено и слънчево място, където може да вижда истинските цветове, а любимия му звук е шума от океанските вълни. Именно затова често може да бъде открит в своята плажна къща в Лонг Айлънд. Не се и учудваме, че това място го вдъхновява и мотивира. Домът му е невероятно красив, светъл, нежен и елегантен – точно като колекциите му. Преобладават типичните за бранда цветове – бяло, бежово, кафяво, а материалите са предимно естествени – светло дърво и лен.

Интериорът на просторната вила е истински пример за правилно използване на пространството. Макар мястото да е пълно с различни съкровища от разнообразни пътувания по целия свят, в къщата витае усещане за свобода и простор. Това се постига благодарение на светлите цветове, големите прозорци на всеки етаж и високите тавани.

Дворът завежда към усамотена част на плажа, оградена от зелена растителност, която е чудесно място за почивка, обяд или сутрешно кафе. Дълъг дървен кей отвежда директно до плажа, а гледката към океана сутрин наистина може да спре дъха.

Автор: Преслава Цачева