Виена и Дунавските столици

1
Добави коментар
teskogroup
teskogroup

Няма да сбъркаме, ако кажем, че Виена има какво да даде на всеки, който я посети. Градът предлага много и различни възможности да се насладите на изкуство и култура. Градът е успял да обедини историческото си наследство с духа на новата ера. Няма да прекалим, ако кажем, че Виена има по нещо за всички. В района на музеите – културния комплекс, покрай огромните художествени музеи са интегрирани множество комерсиални бутици, клубове и барове с диджеи. Не далеч от Щефансплац ще намерите най-известните магазини, кафета и заведения. Виена разпалва нашето въображение с бързите си валсове и красивата сграда на операта, испанското училище за езда и традиционните кафета. Но освен цялата история и традиции, градът има и една много различна страна, която е младежка, модерна и изобретателна.

 

Екскурзия БУДАПЕЩА– ВИЕНА Дати:03.03.2016г.;05.04.216г.;29.04.2015г.;20.05.2016г. 5 дни/4 нощувки

ПРОМО Цена: 199 ЕU

 

Цената включва: 4 нощувки със закуски в хотели:2 във Виена и 2 в Будапеща; Автобусен транспорт; Екскурзоводски услуги; Туристическа обиколка на Будапеща и Виена.

Цената не включва: Медицинска застраховка Входните такси на посещаваните туристически обекти; Допълнителни екскурзии

 

 

 

Програма

1 ден Тръгване от София за Унгария в 08:00ч. от Национален стадион „Васил Левски“ и в 08:30ч. от автогара Сердика.Транзитно преминаване през Сърбия.Пристигане в Будапеща вечерта.Настаняване в хотел.Нощувка.

2 ден Закуска.Автобусна-пешеходна програма в Будапеща:Площада на героите,Музея на изящните изкуства,Операта,Будайския хълм,Кралския дворец,Рибарските кули,катедралата „Св.Матиаш“.хълма“Гелерт“ с Цитаделата и Паметника на свободата.Свободно време или по желание разходка с корабче по р.Дунав.Отпътуване за Виена.Пешеходен тур в Стария град:двореца „Хофбург“ с националната библиотека,Музея на музикалните инструменти,Музея на оръжията и доспехите и др.,площад „Грабен“ с прочутата барокова Колона на чумата,катедралата „Свети Стефан“-готическото бижу на Австрия,търговската улица „Кертнерщрасе“. Вечерта-настаняване в хотел в района на Виена.Нощувка.

3 ден Закуска.Панорамна обиколка на Виена:дворецът „Белведере“,един от най-хубавите барокови образци в света,принадлежал на Хабсбургите;Виенската опера,където ежегодно се провежда традиционния оперен бал;булевард „Рингщрасе“,изграден на мястото на старата крепостна стена;двореца „Хофбург“-зимнта резиденция на Хабсбургите;Градския парк с паметника на Йохан Щраус-син;Парламента със статуята на Атина Палада;Кметството-внушителна сграда в неоготически форми;най-стария увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена-Виенското колело;трите ръкава на р.Дунав;Уно сити със сградите на ООН. Свободно време или по желание посещение на двореца „Шонбрун“-лятната резиденция на австрийското императорско семейство.Нощувка в района на Виена.

4 ден Закуска.Свободно време или по желание -посещение на бенедиктински манастир Мелк основан през 7в. от Бабенбергите,прототип на манастира ,описан от Умберто Еко в романа у „Името на розата“. Връщане във Виена и отпътуване за Будапеща.Нощувка.

5 ден Закуска.Отпътуване за България.Пристигане в София вечерта.

 

 

 

 

За дати 29.04.2016г./20.05.2016г.е осигурено тръгване от: Варна – 00:30ч. Бургас-02:30ч. Сливен-04:00ч. Стара Загора-05:00ч. Пловдив-06:00ч.

 

29