Онлайн магазин за доставка на цветя и букети: Розата – информация, която не знаете за нея

1
Добави коментар
Tribal88

Нещо, което никога не сте знаели за кралицата на цветя – РОЗАТА Едно от най-популярното и любимо цвете е розата. Нейната красота и богат и силен аромат не могат да оставят равнодушна и най-капризната дама. Но преди да поръчате доставка на цветя до близките си, ние ще ви помогнем да разберете символиката на това растение. В чест на розата, с това име са назовани много места, градове и хора. Розата е изобразена в гербовете на най-старите фамилии, но една от най-известните е розата в гербовете на британските фамилии Йорк и Ланкастър. Борбата между тях е останала в историята като „Войната на бялата и червена рози“. Това цвете е символ и на строителните занаяти, така че по сградите на Средновековието могат да бъдат намерени изображения или статуи на рози. Разбира се не може да се говори за розата и да не отбележим присъствието й в мистериозните масонски символи.

В продължение на векове, поетите и писателите прославят красотата на цветето и неговия аромат. Почти във всеки мит, легенда или приказка се споменава името на растението. „Култ към розата“ е обявен в скандинавските страни, както и в Германия. Братя Грим се прославят с приказките си „Спящата красавица“ и „Снежанка“, във всяка от които се споменава изображението на розата.

В строителството прозорците на сградите имали формата на роза, дори и така се наричали – прозорец розетка. Най-често се срещат в готическите сгради. Схемата за изграждане на тези розетки е много любопитен и представлява симетрични арки лежащи върху централен пръстен.Срещат се във всички готически катедрали и църкви.

Най-характерните прозорци розетки могат да се видят в Париж – Нотр Дам, също в Ню Орлиънс, катедралата в Лондон и т.н. Заедно с грандиозния си вид, елементите символизират общото между земното и отвъдното.

Днешните рози са също неразделна част от културата – изображенията им могат да се видят в снимки, дрехи и лога. Но най-важното е ,че цветето е идеалният подарък, символ на хиляди думи и пожелания.

Поръчката на рози и букети от рози с доставка по всяко време е лесна на нашия уеб сайт. Нашите флористи създават уникални композиции, които могат да направят трайно впечатление. На сайта можете не само да поръчате доставка на цветя и плюшени играчки, лакомства и балони. Розите са отличен избор за всички – близки и роднини, познати и приятели, които оценяват красотата на лукса, аромата и богатството на цветове.