Интересно – цветята и химията ръка за ръка

1
Добави коментар
Tribal88

Решили сте да купувате цветя или да създадете домашна градина?
Тогава тази информация ще бъде интересна за вас. Добре е известно – има цветя за красота, както и такива, които са в полза за човека. Растения като адониса и теменужките растат особено в някои видове почви, което улеснява търсенето на минерали: вар, цинк, кобалт. Химичните елементи придават различни нюанси на венчелистчетата.

По необичайната форма или размери на растенията учените и геолозите са установили наличието и на други полезни изкопаеми в почвата под тях. Например, високите плевели растат само при нормално съдържание на бор. Ако се повиши нивото му, ще израстат маломерни растения.

Появата на макове насочва към олово и цинк някъде под повърхността, а пъпките на стволовата роза, разделени и с тънки цветчета предполагат наличието на мед и молибден.

Ако сте в ситуация, в която трябва да намерите прясна вода – обърнете внимание на богатата зелена трева с лепкави листа и тъмно лилави цветове. Женското биле, както се нарича, цъфти изобилно само при източника на питейна вода. Ако върху листата му забележите бяло покритие, означава, че водата е солена.

Съществуват и растения – предсказатели. Учените са установили, че вечерната иглика предсказва изключително точно вулканичните изригвания. След известно разследване, те забелязали, че това растение цъфти само в навечерието на изригването на магмата от дълбините. Обяснява се със свръхчувствителността към ултразвука, който ускорява циркулацията на течностите. Метаболизмът се ускорява в игликата и тя цъфти, може би за пръв и последен път.

В допълнение, някои растения могат да бъдат надежден пазител на домашната градина: невенът , карамфилът и здравецът няма да позволят вредни насекоми в нейната територия.

С една дума, “зелените помощници” наистина могат да ни помогнат. Ако желаете да купите цветя, това не е проблем, но остава въпросът с избора им. Не се притеснявайте – нашите опитни консултанти ще помогнат за необходимото, куриери ще доставят поръчаното в точното време и място.

Въпросът “Къде да купя цветя?” е минало, благодарение на нашия уебсайт. В продължение на години, основните цели на компанията са да се продават цветя, тяхната доставка, както и качеството на услугите. Какво може да бъде по-приятно от неочакваната проява на любов и грижи? Дори когато сте в чужбина, можете да купите цветя и да се възползвате от предлаганата от нас доставка на цветя, както и допълване на подаръка с меки играчки и лакомства. Често, първото нещо, на което купувачите обръщат внимание при поръчване на цветя е цената. Сайтът съдържа широк ценови диапазон, така че всеки ще бъде в състояние да зарадва своите близки и любими хора със свежи, уханни цветя. Желаете да поздравите с празника семейството или приятелите, близките и роднините ? На нашия сайт предлагаме богат избор на цветя, които трябва да изберете и закупите. Ние ще удовлетворим вашите изисквания и доставим подаръка ви според уговореното време и място. Ще се постараем да оставим трайно хубаво впечатление.

Like this:

Like Loading…

Related

Tags: доставка на цветя, доставка на цветя в София, магазин за цветя