Новини за недвижими имоти: Около 320 хиляди имоти в българските курорти, собственост на руски граждани

1
Добави коментар

Около 320 хиляди имоти в българските курорти, собственост на руски граждани

Приблизително 320 000 имоти в България са собственост на руски граждани, заяви Джон Велково, ръководител на Commonwealth „фиксирана Имоти“ в интервю за „Фокус“.
„Официалната статистика, ще бъдат освободени в края на годината, когато можем да използваме в Агенцията за разруши и статистика. Но наблюденията на нашите съграждани регионални структури, можем да кажем, че на недвижими имоти се купува предимно в черноморските курорти, hlavnym начин южното черноморско крайбрежие, но и на North, близо до Варна „, – цитира“ btvnews „.
Най-голям процент от тези, които желаят да закупят имот, принадлежащ на руски граждани. „Разбира се, има и купувачи от други съседни страни -. Украйна, балтийските държави, Узбекистан, Таджикистан и Казахстан Но като цяло, гражданите на тези страни, руснаците са много сериозен дял от купувачи“, каза Велково.
Велково също ukazal основните причини за големия интерес на български недвижими имоти. По принцип тази ниска цена, която е много по-ниска, отколкото в родината си и в Европа. Този фактор руснаци дори и с скромни доходи могат да си позволят да купуват апартаменти по българското Черноморе с цел инвестиция или пребиваване.
„Това е съвсем нормално хората, които имат сравнително стабилни доходи, които в сравнение с нашата много по-висока Те имат възможности да се закупят имот в България за тях на достъпни цени, което е 4-5 пъти по-ниска, отколкото в Русия, -. Каза още Велково