7 силни думи, с които може да получите всичко, което поискате

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Мнозина от нас мечтаят да бъдат омагьосващо убеждаващи, за да могат да привличат хората на своя страна, да получават необходимата подкрепа и да бъдат изслушвани от партньора си.

 

Ако знаете точните думи, можете да постигнете всичко това, пише profit.bg.

 

Силните думи са тайното оръжие на убеждаването. Представяме ви 7 от тях – научете ги, използвайте ги, упражнявайте ги и гледайте какво се случва.

 

1.Ти

„Ти“ е думата №1 според проучване на Йейл. Това е дума, която изразява съчувствие и емпатия. Тя е сърцевината на убеждаващата реч. Единственият начин да използвате мощта на „ти“ е като използвате лично име. „Ти знаеш, че това е истина, Име“ – този начин на изразяване веднага повлиява върху другия.

 

2. Представи си

Този глагол излиза извън рамките на възможното. Представи си, че спечелиш лотарията. Представи си, че разполагаш с парите, които ти трябват. Представи си, че живееш в идеалния дом. Тази дума отваря купища възможности. Тя призовава да не обръщаме внимание на тревогите. Тя ни насочва към това, което ни кара да се чувстваме добре.

 

3. Действай

Нищо не е по-въздействащо от действието. Когато хората действат, за да направят нещата да се случват, те се приближават по-близо до това, което искат.

 

4. Защото

Силата на „защото“ лежи на два фронта. За мислещите логично, привлекателността идва от свързването на причина и следствие. „Защото“ действа и при емоциите. Ако сте на опашка за кафе и помолите някого да ви преотстъпи мястото си, вероятно ще ви каже „не“. Ако добавите „защото… детето ми е отвън на студа“, напълно възможно е да получите положителен отговор. Когато посочите причина, вие се свързвате с хората по пътя на логиката и по пътя на емоцията.

 

5. Сега

Всеки иска нещата да се случват веднага. Да получат желаното сега. Да направят промяна сега. Можете да започнете сега. Утре е твърде късно. Сега е точният момент да започнете.

 

6. Вярвай

Вярването е онази първа стъпка, която кара нещата да се случват. Елементът, който ни позволява да преминаваме ограниченията. Ако вярвате в себе си, всичко е възможно.

 

7. Гарантирано

Когато опишете нещо като гарантирано, хората веднага се отпускат. Това определение моментално тушира усещането за риск. Тази дума предлага сигурност и ви дава това, което желаете, когато го поискате. Гарантирано е.