Телефони за контакт: 0894761944 Автоклиматици софия-зареждане,ремонт,пълнене,сервиз ж.к. Младост 2.

1
Добави коментар

Фирмата е с дългогодишен опит в сферата на автоклиматиците. Ние предлагаме пълнене на автоклиматици , дозареждане на автоклиматици,профилактика както и цялостно зареждане на
автоклиматичната система. Използваме само висококачествени материали.Фреонът с който зареждаме е DuPont-USA.Консумативите които използваме са на фирма ERRECOM-Italy.Гарация до края на сезона за всяка извършена услуга или подменена част.

Основната ни дейност е пълнене на автоклиматици, дозареждане на автоклиматици,ремонт на автоклиматици и профилактика.

Какво представлява зареждането на автоклиматика :
1)Изтегляне на остатъчното количество фреон в системата

2)Надуване на системата под налягане – проверява се за пропуск в автоклиматичната система.

3)Проверка за течове с УВ лампа и пропускотърсач.

4)Вакумиране на системата посредством вакуумпомпа.

5)Поставяне на UV оцветител и масло.

6)Цялостно пълнене на системата с необходимото количество фреон R134a-DuPont-USA.

7)Цялостна проверка на системата ви и замерване на изходящият въздух от въздухоотводите.

Важни факти за Вашият автоклиматик !!!
1. Филтър-дехидратора има за цел да извлича влагата от фреона и маслото в автоклиматика, защото когато в системата попадне влага, тя образува няколко вида киселини, които разяждат отвътре радиаторите и всички метали. Влагата замръзва и причинява пълно запушване на вашият автоклиматик.

2. Компресорът се смазва от циркулиращото в системата масло. Ако налягането на фреона намалява , то това ще води до все по-лоша циркулация на маслото.При всяко пълнене на Вашият автоклиматик е необходимо и добавяне на масло.

3. ТРВ (терморегулируем вентил) – се разваля твърде рядко. Най-често той излиза от строя ако филтър дехидратора е стар или поради теч от самият вентил(разяден от солите по уличите през зимата). Твърдите частици полепват по ТРВ и блокират неговата нормална работа. Практически не може да се калибрира правилно ТРВ, ако не работи добре. Затова ако има каквито и да е проблеми с него, той трябва да се замени, а не да се почиства или настройва. Никога не ремонтирайте или регулирайте ТРВ!

4. Изпарителят(радиатора на климатика в купето) трябва да е чист. Това означава, че филтърът на климатика (поленовия филтър) трябва да е чист и да е на мястото си. В противен случай топлообмена се влошава. Освен това се развъждат и бактерии, от които се появява неприятна миризма. Освен че филтърът трябва да е чист, е необходимо да се подсушава изпарителя след края на работата на климатика. Това става, като се остави да работи само вентилаторът няколко минути след изключването на климатика.

5.Не оставяйте автоклиматичната система отворена за дълго време,защото това може да доведе до нежелани повреди в нея.

6.Почистването на кондензатора(радиатора на климатика в двигателният отсек) е изключително важно за добрата работа на автоклиматика през лятото.

Автоклиматици софия-зареждане,ремонт,пълнене,сервиз ж.к. Младост 2,профилактика.