Как да се сдобием с обем в косата?

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Лесни съвети с мигновен ефект. Най-прекрасното усещане за една жена е моментът, в който най-накрая се е сдобила със съвършената прическа. Обемът, красивата форма и мекотата със сигурност са способни да вдигнат всяко самочувствие. За съжаление, съвсем реален е и обратният ефект – кошмарният момент, в който косата прилепва толкова по скалпа, че обемът е истински мираж. За да не ви се случва никога да попадате във втората ситуация, погледнете няколко изпробвани и работещи съвета, с които да бъдете винаги със съвършена прическа.

В крайна сметка, обем е ключова дума.

1. Подстригване Когато косата ви е оформена на различни по дължина пластове, това отнема тежестта, която пада на корените и прави косата ви значително по-обемна. Такъв тип прически помагат за запазване на формата и оптическото създаване на илюзия за плътност.

2. Чиста коса Опитайте се да използвате колкото можете по-малко продукти върху косата. Всички неща, които впръсквате и поставяте правят кичурите по-тежки и имат неприятно влияние върху обема.

3. Миксирайте След като измиете косата, използвайте балсам без отмиване и след това поставете серум. Ако ще сушите със сешоар, задължително се спрете на продукт, който защитава от термичната обработка.

4. Събудете се с обем Най-лесният начин да се сдобиете с обем от корен е да се погрижите за косата още преди да легнете. За целта, след като сте измили с шампоан и балсам, вържете на висок кок и едва тогава заспете. Ако косата ви е твърде къса за това, можете да я разделите на сектори и да вдигнете всеки един от тях поотделно.

5. Сушене Изсушете косата със сешоар, като задължително сте с главата надолу – по този начин ще насочите топлата струя директно в корените. След като по-голямата част е суха, изправете се и с четка повторете сектор по сектор сушенето. Можете да използвате продукт с впръскване в корените за обем.

Източник: tialoto.bg