„Някой посети душата ми” на Куркински с още една прожекция в „Люмиер“

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

Поради големия зрителски интерес филмът с участието на актьора и режисьор Мариус Куркински „Някой посети душата ми” ще има допълнителна, извънредна прожекция в кино “Люмиер”. Тя ще бъде отново на 17 януари, когато беше обявена първоначалната, но освен от 19:00 часа, филмът ще може да се види и от 20:30 часа. Билетите за първата прожекция вече свършиха и затова организаторите предлагат още един шанс за тези, които не са си купили до момента.

Премиерата на нетрадиционната продукция беше представена в пълната Зала 1 на Националния дворец на културата през ноември миналата година.

Лентата е създадена по част от известния роман „Братя Карамазови” на големия Ф. М. Достоевски, като адаптацията е дело на Куркински. Той влиза в няколко актьорски превъплъщения и пресъздава историята на най-малкия брат от романа – Альоша. В центъра на сюжета са страданието, човешката низост и просветлението.

„Някой посети душата ми” е на режисьора Стефан Ненков, който е и оператор, и продуцент на продукцията. Монтажът е на Явор Веселинов, а музиката – на арменския виртуоз – Дживан Гаспарян. Допълнителният звук е дело на Емилиян Гацов – Елби, а звуковият дизайн – на Димитър Величков-Шмидт.

Коментари

comments