Хю Хефнър продава имението „Плейбой“

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Основателят на еротичната империя, който навършва 90 напролет, иска 200 млн. долара и има едно условие: да остане да живее там до смъртта си. Немалко бивши плеймейтки обаче не си спомнят престоя си там с добро…

Имението „Плейбой“ се продава, съобщи TMZ.com, позовавайки се на източници в сферата на недвижимите имоти. С площ близо 25 хил. кв. метра, терен за множество вакханалии и епизод от „Сексът и градът“, домът на Хю Хефнър в Лос Анджелис щял да излезе на пазара през февруари.

Негов собственик е компанията „Плейбой ентърпрайзис“, която щяла да иска поне 200 млн. долара. Договорът за продажба щял да включва и задължителна клауза, даваща право на досегашния стопанин да живее там до смъртта си.

На 9 април Хефнър трябва да навърши 90, а по-късно същия месец съпругата му става на 30.

Подобни имоти в района вървят тройно по-евтино, а същинската цена се плаща за цялата територия, обясняват специалисти. Къщата е едва 1/10 от цялата площ, разполага с 22 помещения, вкл. винарска изба, киносалон с вграден орган, игрална зала, зоопарк (и гробище за домашни любимци), тенис корт и игрище за баскетбол, изкуствена пещера, фитнес салон със сауна. В двора има цитрусова градина, изкуствено езеро и две горички – от папрати и секвои.

Луксозното имение е проектирано през 1927 г. за Артър Летс-младши, син на основателя на универсалния магазин „Бродуей“. „Плейбой“ придобиват имота през 1971 г. за 1,1 млн. долара от тогавашния му собственик Луи Д. Стейтъм (1908-1983) – инженер, изобретател и почитател на шахмата. В западното крило, където навремето живеела прислугата, е редакцията на списанието.

Жилището на собственика, т.нар. „господарски апартамент“, заема няколко стаи на втория и третия етаж, облицовани с дъбова ламперия. През последните години Хю споделя живота си с тройно по-младата Кристъл, неговата трета съпруга, която лично развежда камерите из спалнята и гардероба на ВИП двойката.

Имението „Плейбой“ е легенда, но се ползва и с лошо име, най-вече заради разкритията на момичетата, които са съжителствали там с Хю Хефнър. Ето някои цитати, обобщени от сп. „Космополитън“.

В книгата си Down the Rabbit Hole: Curious Adventures and Cautionary Tales of a Former Playboy Bunny Холи Мадисън сравнява металните му порти не с вход към Рая, а по-скоро с вратите на затвор. Вероятно заради тревата и алкохола да се удавя ми изглеждаше най-логичния начин да избягам от нелепия живот, който водех, заключава плеймейтката.

Нейната посестрима Изабела Сейнт Джеймс също е описала преживяванията си в мемоари, озаглавени Bunny Tales: Behind Closed Doors at the Playboy Mansion. Един от спомените й там е как всяка петъчна сутрин Хефнър раздавал седмичния хонорар на момичетата – 1000 долара в 100-доларови банкноти, които вадел от един сейф.

„Ненавиждахме тази процедура. Хеф винаги използваше случая да ни критикува. Оплакваше се най-вече от липсата на разбирателство помежду ни или от недостатъчния ни ентусиазъм по време на секс купоните, които организираше в спалнята си. Лишаваше ни от средства и ако по някаква причина пропускахме официалните му излизания из града, когато обикаляше нощните клубове, за да се фука с нас.“

Изабела, която се е отдала на писателското си амплоа, има какво да каже и по повод хигиената: „Макар че се стараехме да подреждаме и украсяваме стаите си, за да ги направим по-уютни, матраците по леглата бяха отвратителни – стари, износени, на петна. Чаршафите също бяха овехтели.“

А за спалнята на самия стопанин пише: „Хеф беше навикнал килимите да са мръсни. Този в спалнята му не беше сменян от години, а нещата се влошиха доста, когато при него се нанесе Холи Мадисън в качеството й на Приятелка номер 1. Тя доведе и двете си кучета, които не бяха приучени на живот в затворени пространства и си вършеха работата върху килима в спалнята. Късно вечер или рано сутрин, ако някоя от нас посещаваше спалнята на Хеф, почти винаги се случваше да стъпи в кучешки нечистотии.“

Пак по думите й, момичетата вземали метакуалон, който има седативно и хипнотично действие – за да влязат в настроение за секс, както й обяснил веднъж Хефнър. Днес тя коментира пред „Скай нюз“, че основателят на „Плейбой“ е много сантиментален, държи на стереотипите, които си е изградил, и вероятно поради тази причина иска да завърши живота си в имението.

„Мразех да протягам ръка като просякиня, но нямахме право на друга работа, освен тези участия“, споделя Кендра Уилкинсън пред Us Weekly. Тя допълва, че срещите с Хефнър никога не били индивидуални – излизали навън всички заедно.

„Беше ни забранено да каним момчета в имението. Това беше абсолютното правило номер 1“, обяснява Кариса Шанън пред PopEater. Все едно живееш с дядо си, коментира и Карла Хауи в „Дейли мирър“ по повод викането на Бърза помощ заради Хю.