MasterCard и Samsung улесняват ежедневното пазаруване в интелигентния дом на бъдещето със старта на приложението Groceries by…

1
Добави коментар
Venelina_Mihova
Venelina_Mihova

MasterCard и Samsung улесняват ежедневното пазаруване в интелигентния дом на бъдещето със старта на приложението Groceries by MasterCard

8 януари 2016 г.

Новото интегрирано приложение дава възможност на потребителите да пазаруват от FreshDirect и ShopRite посредством свързаните към Интернет хладилници Samsung

На Изложението за потребителска електроника _(#CES2016) MasterCard днес представи новото приложение Groceries by MasterCard (Хранителни стоки с MasterCard), което позволява на потребителите да си поръчват хранителни стоки направо от новия хладилник на Samsung Family Hub. Първото приложение за пазаруване, интегрирано в хладилник, Groceries by MasterCard, свързва потребителите с водещи магазини за хранителни стоки в най-удобната и ефикасна среда – кухнята. Приложението Groceries by MasterCard дава нов смисъл на пазаруването, като позволява на домакинствата да споделят, изготвят, управляват и променят списъка с покупки и колички за пазаруване през седмицата.

Groceries е разработено в партньорство между MasterCard и Samsung и ще се предлага предварително инсталирано в хладилника Family Hub на Samsung. Отначало, потребителите ще могат да пазаруват и да избират нужните им продукти и любими марки от водещия онлайн магазин за хранителни стоки и ключов партньор за интегрираното решение FreshDirect и ShopRite, най-големия кооператив от супермаркети в страната, с над 250 магазина в североизточна Америка. Стоките се добавят в количка, а окончателният списък за пазаруване се одобрява с 4-цифрен код, който осигурява контрол върху покупките. След това плащането на стоките се извършва просто и лесно, като на виртуалния ПОС се приемат всички кредитни и дебитни карти, издадени в САЩ. Поръчките се доставят направо от търговците и не зависят от трети страни или консиерж-услуги, което прави пазаруването по-ефикасно.

Количката в приложението Groceries също научава навиците за пазаруване на семейството, като прави персонализирани предложения за стоки или марки. Ще продължават да се добавят нови характеристики, включително за рецепти и видео. С продължаването на кампанията по пускането на продукта на пазара през 2016 г., към приложението Groceries ще бъдат добавени допълнителни магазини, посредством партньорството на MasterCard с MyWebGrocer, която предоставя решения за електронна търговия и дигитален маркетинг на над 130 магазина за хранителни стоки по света и за над 500 големи марки за пакетирани потребителски стоки.

„В свят, където всяко устройство – от телефона до хладилника – е свързано с Интернет, начините, по които потребителите си взаимодействат и осъществяват трансакции с любимите си марки, се променят“, каза Бети ДеВита, главен търговски директор, MasterCard Labs. „Разработваме неустоими, безопасни и безпроблемни начини на пазаруване за потребителите посредством всички канали и устройства, като продължаваме да елиминираме границите между това как пазаруваме и как плащаме.“

MasterCard е разработила и съпътстващо мобилно приложение Groceries, което позволява на много членове на дадено семейство да добавят стоки към една количка от устройство по техен избор. Вкъщи, потребителите могат също да използват мобилното приложение за сканиране на баркодовете по продукти, за лесно добавяне към онлайн количката за пазаруване.

„Точно както Family Hub променя начина, по който взаимодействаме с хладилника си, така новото приложение Groceries ще промени начина, по който потребителите пазаруват“, каза Джон Херингтън, старши вицепрезидент, генерален директор „Домашни електроуреди“, Samsung Electronics America.

За партньорите при старта FreshDirect, MyWebGrocer и ShopRite, приложението Groceries by MasterCard създава нов канал на ангажиране на потребителите.

• „Още в началото, FreshDirect си е поставила за цел да достави на потребителите страхотна, прясна храна с по-малко затруднения“, каза Джоди Кан, главен директор на потребителското направление, FreshDirect. „Тази нова технология отговаря точно на целта, като дава на потребителите нов, безпроблемен начин да пазаруват хранителни стоки направо от кухнята си“.
• „Устройствата, позволяващи онлайн търговия, като хладилника Family Hub, представляват безпрецедентна възможност за клиентите ни, защото тя ги поставя точно където започва пътят на покупката – в кухнята“, каза Ерик Хийли, президент на MyWebGrocer. „С нетърпение очакваме да използваме възможностите на нашата Платформа за дигитални изживявания, ориентирани около приложно-програмния интерфейс с отворен код, за да засилим партньорството си с MasterCard и да позволим на търговците на хранителни стоки и марките на пакетирани потребителски стоки да извлекат изгода от начина, по който революцията в Интернет на нещата ще преобрази пазаруването“.
• „От ShopRite сме лидери в дигиталната търговия, осъществявана от супермаркетите, като улесняваме онлайн пазаруването на хранителни стоки за клиентите си с услугата ShopRite from Home (Пазаруване от къщи с ShopRite)“, каза президентът и главен оперативен директор на Wakefern Джо Шеридан. „Като сега си партнираме с Groceries by MasterCard, можем да улесним още повече живота на клиентите си, с тази последна иновация в пазаруването на хранителни стоки по поръчка. Тази нова технология, внедрена в хладилника Family Hub на Samsung, дава на семействата незабавен достъп до магазините на ShopRite, в момента, в който им свърши храна или се нуждаят от съставки за рецепта или планирано ястие.“

Хладилникът Family Hub на Samsung ще започне да се предлага в САЩ през май тази година.