В топ 10 сме на държавите, които дават най-много пари по проститутки

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Общите доходи от проституция в световен мащаб възлизат на 26,5 милиарда долара

Когато в края на 2014 г. България реши да вкара и парите от проституция в общия БВП много хора бяха силно възмутени от това действие. Оказва се обаче, че страната ни на думи може да се възмущава доста от проституцията, но не и на практика.

Британският таблоид „Метро“ публикува класация, която определя в кои държави се харчат най-много пари за проститутки, а България попада шесто място. 

В класацията за най-много пари, похарчени за проститутки, след Испания, в челната петица се нареждат Швейцария, Република Корея, Германия и Япония. България е класирана на шесто място. След нея десетката попълват Тайланд, Тайван, Ирландия и Израел.

Класацията е съставена с данните от изследване на сайта Worldatlas.com. От 196 държави по света, проституцията е легална в 50 от тях. 

Виж още: По пет жени дневно стават проститутки в София​

Въпреки това дори в страни, където платената любов е забранена, търсенето е стабилно. Така например Република Корея се нарежда в топ 10 на държавите, в които се харчи най-много за проституция на глава от населението, въпреки че е нелегална.

Според данни от изследването общите доходи от проституция в световен мащаб възлизат на 26,5 милиарда долара. 

Що се касае до общия брой на проститутките, по света има 13 828 700 платени жрици на любовта. На първо място по брой практикуващи занаята се нарежда Китай с 5 милиона, следван от Индия с 3 милиона и САЩ с 1 милион.

Източник: „Метро“