Джар Джар Бинкс: Разбирам защо ме мразят, но пак съм засегнат

1
Добави коментар
krasenk
krasenk

 

Актьорът Ахмед Бест, изиграл не дотам харесвания персонаж Джар Джар Бинкс, няма да се завърне в „Междузвездни войни”, дори да има предложение за това.

Интервю с Бест представлява новият епизод от видеопоредица в YouTube, която показва по-малко известни участници в сагата.

„Мисля, че свърших достатъчно поразии. Харесва ми мястото ми във вселената на „Междузвездни войни”. Не бих приел да участвам отново. Направих каквото направих, беше забавно, но е време да продължа”, заяви Бест.

В откровен разговор, той призна, че понякога е било трудно да търпи персонални критики заради персонажа. „Въпреки че играеш персонажи, ти влагаш много от себе си в тях, инвестираш от емоциите и личността си, така че си горд с тях. Когато работата ти е критикувана негативно, се чувстваш засегнат”, раказва Бест.

„Не това ме отказа от „Междузведни войни”, но беше болезнено. Персонажът беше за мен предизвикателство. Тогава Анди Съркис не беше изиграл Ам-Гъл във „Властелинът на пръстените”. Аз трябваше да бъда модел за такива образи. Така с Джордж Лукас работихме за да въведем такъв тип актьорска игра и разказване. На снимачната площадка бяхме много фокусирани в предизвикателството и се забавлявахме толкова много, че критиките след това бяха изненада”, заяви още актьорът.

„Разбирам защо Джар Джар беше намразен от феновете. Те виждат в него персонаж, който е изцяло комичен и за да деца, и си мислят, че на тях се гледа снизходително. Мога да разбера защо искат по-сериозна история, но от друга страна на децата наистина им харесва. Идеята на Джордж беше да направи филм, който да издържи още 30 години. Децата, които са гледали „Невидима заплаха”, сега са по-големи и се чудят защо всички имат проблем с Джар Джар. И тогава родителите им обясняват защо”.

В поредицата „These are the Actors you are looking for” ще се появят още Пол Блейк, изиграл убития от Хан Соло наемник Гридо, и Тим Роуз, въплатил се в популярния Адмирал Акбар. /БГНЕС