Яжте антиоксиданти за подмладяване

1
Добави коментар
HyrsBG
HyrsBG

Публикувана на 28 October 2015 |
Добавена към Статии

Антиоксидантите подмладяват тялото и защитават организма от болести, както и от вредните влияния на свободните радикали.

Ако искате да сте по-дълго време млади и красиви, но да не забравяме и здрави е от изключително голямо значение дали в хранителният ви режим присъстват храни богати на антиоксиданти. Антиоксидантите предотвратяват ранното стареене на организма и го правят по-силен за различни вредни ефекти и болести.

В случай че се чудите, кои храни са богати на антиоксиданти, ето и кратък списък: броколи, домати, зеле, червено цвекло, лапад, марули, спанак, коприва, авокадо, сладки картофи, чушки, чесън, лук, праз, тикви, моркови, както и боровинки, ягоди, малини, вишни, грозде, сливи, ябълки, цитрусовите плодове, праскови, пъпеши, киви, къпини и всички горски плодове.

Много антиоксиданти се съдържат в подправки като розмарин, риган, копър, джоджен, кимион.

Ако искате да се заредите с антиоксиданти можете да добавите зелен чай в дневния си хранителен режим, можете да приемате по 1 чаша червено вино сневно или да си набавите супер антиоксиданти под формата на хранителна добавка.

Всичко това е важно, в случай че искате да сте по-дълго млади, жизнени и пълни с енергия, както и ако искате да имате добра фигура, да се предпазите от рак и от вредите на свободните радикали в тялото.

Важно е да знаете, кои са най-мощните антиоксиданти в природата: Витамин Е, Витамин C, Витамин А и Селен.

Друго важно условие е да приемате поне по 2 литра вода дневно. Това условие е важно на всяка клетка от вашето тяло, за да протичат всички жизнено важни химични процеси в нея правилно.

Още подобрения, които можете да направите за здравето си са, да използвате храни с нисък гликемичен индекс. Така ще стабилизирате енергията си и ще предотвратите чувството на глад между дневните ви хранения. По този начин ще съумеете да изградите един здравословен режим, който ще доведе и до подмладяване. А с него и до всички останали ползи.

Ползите от антиоксиданите са наистина неизчерпаеми! Сещате ли се за още здравословни ползи от хренителен режим богат на антиоксиданти? Моля, споделете в коментарите по-долу…

публикувана от
Димитър Атанасов

Димитър Атанасов – Консултант в Хърс.БГ и Фитнес Модел