Кои са фаворити за ролята на Хан Соло

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Хиляди поискаха да играят героя на Харисън Форд като млад, но от „Дисни“ и „Лукасфилм“ вече отсяха десетина от най-перспективните кандидати

Кой ще е следващият Хан Соло? Според „Холивуд рипортър“ за ролята на младия Харисън Форд са кандидатствали 2500 мераклии на възраст от 17 до 34 години. Режисьорите на новия филм Крис Милър и Фил Лорд ще получат само списъка с фаворитите, който по данни на „Върайъти“ включва десетина имена на възраст 20-25 години (с едно изключение на 29).

Виж още: Силата се пробужда в „Междузвездни войни“

Сега се търси и физическа прилика с оригинала, така че шансове имаха и някои дебютанти. Между претендентите се споменаваха: Ник Робинсън от „Джурасик свят“, Ед Уестуик (сериала „Клюкарката“), Колтън Хейнс (сериалите „Тийн вълк“, „Стрелата“), звездата на „Дисни“ Лео Хауърд (сериала Kickin’ It, малкия Конан в снимания у нас „Конан Варварина“), Ландън Либуарон (сериала Hemlock Grove), Тони Олер („Чистката“), Джошуа Сас (сериала „Галавант“), Макс Тиерио (сериала „Мотел Бейтс“) и дори Том Фелтън (Драко Малфой от „Хари Потър“), Арън Тейлър-Джонсън („Годзила“, „Шут в г*за“), Чандлър Ригс (сериала „Живите мъртви“), Хънтър Париш (сериала „Трева“), Рами Малек („Нощ в музея“ 1, 2 и 3, сериала Mr. Robot).

На успех обаче според „Върайъти“ могат да се надяват само неколцина, сред които:

– Дейв Франко („Зрителна измама“), който имитираше Робърт де Ниро редом със Зак Ефрън в „Да разлаем съседите“,

– Емъри Коен, който партнира на Сирша Ронън в драмата „Бруклин“,

– Скот Ийстуд („Най-дългото пътуване“), който бе и лице на парфюма „Давидоф Cool Water“ за лято 2015,

– Блейк Дженър (сериалите „Клуб Веселие“ и Supergirl), който е в актьорския ансамбъл на предстоящия Everybody Wants Some на Ричард Линклейтър,

– Майлс Телър („Фантастичната четворка“, „Камшичен удар“), лице на „Прада“ за пролет-лято 2015,

– Логан Лърман („Ной“, поредицата „Пърси Джаксън“, „Ярост“, „Предимствата да бъдеш аутсайдер“),

– Джак Рейнър от „Трансформърс: Ера на изтребление“,

– Ансел Елгорт („Вината в нашите звезди“, „Дивергенти“), който също участва в рекламната кампания на „Прада“ за пролет-лято 2015.

Филмът, който е предистория на Хан Соло, се чака на 25 май 2018 г., като сценарият се пише от Лорънс Каздън и сина му Джон Каздън. Така героят ще се сдобие с биография, заради липсата на която Харисън Форд навремето настоявал персонажът му да бъде убит.

Новият актьор може да се появи още в тазгодишния Rogue One: A Star Wars Story – подобно на актуалния Спайдърмен Том Холанд в „Първият Отмъстител: Войната на героите“.

Самият Харисън Форд навремето не бил фаворит за ролята, макар че бил работил с Джордж Лукас в „Американски графити“ (1973). Тогава той бил дърводелец на снимачната площадка и режисьорът му възложил да подава репликите на кандидатите, между които били не по-малко известните днес Кърт Ръсел, Кристофър Уокън и Ник Нолти.

Виж още: Защо Ал Пачино отказал ролята на Хан Соло

Форд демонстрирал перчене на наемник и умора от целия свят, което се оказало печеливша комбинация. На 73, след поредица лични премеждия, които го вкараха в болница, той се превъплъти отново в Хан Соло в „Междузвездни войни: Силата се пробужда“.

Касовият успех на Епизод VII го изкара отново начело в списъка с най-доходоносните холивудски звезди с 4,7 млрд. долара, инкасирани от всичките му филми досега. Зад него в Топ 5 остават Самюъл Джаксън с 4,63 млрд., Том Ханкс с 4,33 млрд., Морган Фрийман с 4,31 млрд. и Еди Мърфи с 3,81 млрд. долара.