Свинско по градинарски, а за десерт- ореховки!

1
Добави коментар

Днес съм ви подготвила изпитана рецепта за любимото ми свинско по градинарски. Това ястие се отличава с аромат и апетитен вид, които и най- префърцунената рецепта не може да постигне. Подходящо за вечер с приятели или за семейството, то освен че ще ви впечатли с вкус, ще изпразни и поостаналите ви зеленчуци в хладилника. Ореховките пък са може би най- ароматните сладки, които напомнят за домашния уют и топлината, които нежно докосват сърцата в зимните студени дни.

Необходими продукти:

свинско месо – 1 кг на хапки

тиквички – 2 неголеми

зелен фасул – 1 препълнена шепа

моркови – 4 бр. средни

картофи – 400 г дребни

чушки – 2 бр. различни цветове

доматено пюре – 2 пълни с.л.

черен пипер

червен пипер – 1/3 ч.л.

сол – на вкус

олио – 4 с.л

масло 1 с.л.

вино – 100 мл

„Южен поток се завръща“, потвърди Бойко Борисов!

Начин на приготвяне

Запържете месото в маслото и олиото, докато промени цвета си хубаво. Долейте виното и след секунди 2 ч.ч. топла вода. Варете на слаб котлон за около 30 минути, като посолите накрая.

Прибавете почистения и нарязан зелен фасул, след 10 минути прибавете и нарязаните морковите, след още 10 минути – картофите. Щом ястието кипне, добавете доматеното пюре и останалите подправки.

След около още 10 минути добавете нарязаните тиквички и чушки. Объркайте и доварете ястието до готовност. По желание може да се прехвърли в голям глинен съд и да се запече за 20-30 минути

Ореховки:

3 белтъка

300 гр. орехи

300 гр. пудра захар

Разбийте белтъците и добавете захарта внимателно, за да не паднат. След това добавете и орехите. С лъжичка поставяйте върху хартия за печене, като оставяте разстояние. Печете на 180 градуса за около 30 минути.