Защо да изберете Малдивите – раят на земята

2
Добави коментар
citytour
citytour

13.01.2016 г.

Въпреки голямото разнообразие от тропически дестинации, Малдивите никога не остават в сянка. Освен зашеметяващата красота и несравнимо спокойствие, този архипелаг предлага едни от най-добрите хотели и спа центрове в света. Малдивите са най-малката азиатска държава и по територия, и по население, но малките размери предлагат учудващо богатство от природа и спиращи дъха гледки. Ако до преди няколко години пътуването до там беше много скъпо, то днес е напълно достъпно, така че спрете да мечтаете и да въздишате по снимки, отидете и направете свои собствени! Ето защо:

Култура

Малдивите са известни по цял свят със живописните си пейзажи, но островите са богати и на екзотична култура. Населени предимно от сунити, местната култура е еклектична смесица от сингалски, арабски и индийски влияния.

В столицата Мале се намират някои от най-важните национални забележителности – Националният музей, президентският дворец, рибният пазар и джамията. Макар и да не е толкова бляскав, колкото курортите в Малдивите, Мале е град, който задължително трябва да посетите по време на почивката си. Той е своеобразен център на всички дейности и никога няма да ви отегчи.

Кулинарни изкушения

От обикновени ястия до изключително гурме меню, Малдивите предлагат примамващо разнообразие от интернационални кухни. Докато курортите залагат на италианска кухня и изтънчени комбинации от пресни морски дарове, местните заведения предлагат автентичен малдивски опит за небцето. В традиционните ресторанти преобладават рибните продукти, пикантните подправки и много често кокосoви орехи. Дегустирането им е съществена част от посещението ви на острова!

Луксозни спа изживявания

Икономически Малдивите печелят главно от туризма и затова предлагат ултра луксозни хотели и обслужване, несравними по света. От общо 200 обитаеми острова, половината са луксозни курорти, в които ще се поглезите със спа процедури и масажи. Мюсюлманските забрани за алкохол и монокини по плажа за щастие не важат в курортните острови!

Кристално чиста вода

Искате убежище от действителността? Ще забравите за външния свят в изолираните плажове с кристално сини води и бял пясък. Тези красиви острови са отдалечени от шумотевицата на градовете и невероятно чисти. Бризът от палмовите листа е единственото, което ще ви напомни, че не сте в картичка или снимка…

Водни атракции

Не всички чудеса се виждат от пръв поглед. В тези завладяващи сини води туристите се гмуркат с шнорхел, а почти всеки остров разполага и с личен риф. Една от най-големите атракции е гмуркането сред бебета акули и зелени костенурки, но за по-неавантюристичните от вас също има разнообразие от дейности. Може да плавате с лодка със стъклено дъно и да се любувате на кораловия риф. Не на последно място по търсене е полетът с хидроплан – чудесен начин да видите малдивските острови от птичи поглед и да направите изумителни снимки!

Риболов

Риболовът е вторият по значимост сектор на промишлеността след туризма. Поради наличието на интересни екзотични риби, риболовът не е само начин за оцеляване на местните, но и любопитно занимание за туристите, тъй като във водите се срещат риба-платно, риба-меч, марлин, баракуда, няколко вида акули и други.

Най-хубавото е, че температурите целогодишно са между 24 и 33 градуса, така че напуснете зимните условия и отивайте на плажа!