Над 1500 малки сгради в Бургас може да бъдат санирани безплатно

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Над 1500 малки жилищни сгради в Бургас отговарят на новите изисквания на Програмата за енергийна ефективност. Най-голям брой от тях се намират в Централната градска част и комплекс “Лазур”, обясниха кметът Димитър Николов, зам.-кметът Чанка Коралска и експерти от екипа, който работи по програмата в рамките на първата среща от Информационната кампания по програмата за безплатно саниране на малки жилищни сгради.

”Програмата дава възможност да решим както много битови проблеми на жители на града, така и да променим цялостната визия на голяма част от сивите сгради, в които живеем. Трябва да бъдем изключително активни, защото се съревноваваме с всички останали градове. Колкото по-бързо подготвим документацията и кандидатстваме, толкова по-голям шанс имаме да се възползваме от средствата по програмата”, заяви градоначалникът.

Припомняме Ви, че според последната промяна в обхвата на програмата, в нея може да се включат блокове с по-малко от 36 жилища и тухлени сгради, в които поне 60% от разгънатата застроена площ са апартаменти. За да отговарят на условията, тези кооперации трябва да са проектирани преди 26 април 1999 г.

”Искам да ви уверя, че Общината ще изисква от фирмите, които ще бъдат избрани за вашите блокове да се съобразят изцяло с вашите искания и да съгласуват всичко както с нас, така и с вас. Можете да разчитате на екипа ми. Бъдете активни, защото осигуреният ресурс е общ за цялата страна, а конкуренцията е огромна”, каза още пред бургазлии Николов.

Той допълни, че всички заинтересовани могат да получат помощ при подготовка на документацията в териториалните дирекции, както и в централната сграда на Община Бургас. За допълнителна информация може да се консултирате с експертите, отговарящи за Програмата, на тел. 056 907 294 – Община Бургас, както и на следните мобилни телефони:

– За к-с “Славейков” , “Изгрев”, “Зорница”, кв. “Долно Езерово” и гр. Българово – Диляна Тодорова- 0889 603 696, [email protected];

– За ЦГЧ, “Възраждане”, “Братя Миладинови” и “Лазур” – Мария Георгиева- 0889 607 142, [email protected];

– За к-с “Меден  рудник” и “Победа”-  Цветелина Костова – 0889 603 266, [email protected].