Северна Корея фалшифицира ракетно изстрелване!

1
Добави коментар
redbul80
redbul80

15 януари 2016 г. 17:45 ч.

Светослав Александров. В неделя Северна Корея публикува видео на ракетно изстрелване от подводница, което бе проведено на 21 декември. Севернокорейските източници оповестиха, че полетът е завършил с успех. Според независими експертни анализатори обаче нещата не са такива, каквито официалните правителствени агенции ни информираха – изстрелването е проведено от баржа, а не от подводница, ракетата се е взривила във въздуха, а публикуваните кадри са фалшиви.

На видеото (което можете да изгледате в Ютуб) се вижда севернокорейският лидер Ким Чен Ун, облечен в зимно яке, който наблюдава излитане на ракета, подаваща се от водата и след това незабавно запалваща двигателите си във въздуха. След това видеото превключва на полет на ракета, която минава през облаците.

Но всъщност се оказва, че записът е манипулиран и към него са съшити кадри от предходни тестове на ракети, за да изглежда, че всичко е минало успешно.

Анализатори от калифорнийския център за изучаване на оръжията за масово поразяване Джеймс Мартин смятат, че можем да сме почти сигурни, че ракетата се е взривила.

„Въпреки че изглежда ракетата да е изведена успешно от водата, ние мислим, че катастрофален провал е настъпил при запалването на двигателите“, твърди Катрин Дил от центъра.

В рамките на изминалата година Северна Корея е провела най-малко три ракетни теста.  По-предишният тест, осъществен през ноември, също се счита да е завършил с авария.

Допълнителен анализ на кадрите от декемврийския старт, проведен от експерти в американо-корейския институт към университета Джон Хопкинс, показва, че на видеото се вижда поддържаща лодка, намираща се на 50 метра от мястото за изстрелване. Аерокосмическият инженер Джон Шилинг, който пише за сайта 38 North е категоричен, че това е опасно близко разстояние, когато се провежда ракетно изстрелване от подводница. Но ако изстрелването е проведено от потопен във водата барж, а не от подводница, наличието на такава лодка е необходимост.

Северна Корея ни послъгва за пореден път, което е типично за тоталитарна държава. Е, ако има нещо, за което можем да сме сигурни, то е че севернокорейските агенции не твърдят, че човек е летял до Слънцето. Тази „новина“ се е появила за пръв път в сайт, подобен на НеНовините, и е вече оборена на страниците на КОСМОС БГ.

http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/